joi, 5 decembrie 2013

Muzica si arhitectura




Serban Mestecaneanu: Sonoro Conac


Caru' cu Bere, Bucuresti


7 decembrie 2013






   Avem bucuria să vă invităm sâmbată 7 decembrie, de la ora 11.00, la Caru’ cu Bere (Crama – subsol), la prezentarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma. Albumul a fost lansat în aceasta toamna, in cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului SoNoRo.
  În cadrul evenimentului ne vom delecta cu un moment muzical susţinut de violistul Răzvan Popovici, împreuna cu violonista Alexandra Bobeico, care vor canta: W. A. Mozart – Duet in sol major pentru vioara si viola si Passacaglia de Johann Halvorsen, dupa o tema de G. F. Händel.
şi de o scurtă prezentare a fotografului Şerban Mestecăneanu, cel care semnează frumoasele şi surprinzătoarele fotografii din album.
  De asemenea, vom viziona un scurt film documentar care prezintă două dintre conacele incluse în album. Filmul este urmat de prezentarea dlui. Nicolae Bănică-Ologu, directorul Memorialului Nicolae Bălcescu - unul dintre conacele în care s-a cântat de-a lungul seriei de concerte Sonoro Conac.
   Albumul Sonoro Conac transpune în imagini povestea a unsprezece clădiri de patrimoniu din România, unde muzicienii SoNoRo au susținut vara aceasta concerte camerale.
  Felul în care muzica de cameră umple aceste spații este vizibil în fotografiile albumului. Muzica și arhitectura sunt interconectate, iar datoria artistului, fie el muzician, arhitect sau fotograf, este să sedimenteze această conexiune și să atragă atenția asupra importanței sale”, spune Șerban Mestecăneanu, fotograful albumului Sonoro Conac.
  Desfășurată sub titulatura Sonoro Conac, seria de concerte de muzică de cameră a fost inițiată pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și s-a încheiat pe 30 septembrie 2013, la Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, având ca scop revitalizarea și promovarea moștenirii arhitecturale și culturale românești.


  În afara celor două edificii de patrimoniu deja numite, concertele Sonoro Conac au avut loc în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare precum Conacul Petre P. Carp (Țibănești, jud. Iași), Conacul Udriște-Năsturel (Herești, jud. Giurgiu), Castelul Cantacuzino (Bușteni, jud. Prahova), Castelul Teleki (Gornești, jud. Mureș), Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, jud. Argeş), Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), Mănăstirea Curtea de Argeș (Curtea de Argeș, jud. Argeș), Portul Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj) și Castelul Bran (Bran, jud. Brașov).
   Albumul de fotografie Sonoro Conac este rezultatul proiectului inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.
  Participanţii vor avea ocazia de a cumpăra acest elegant album, ce nu poate fi găsit în librării, document în care arhitectura, patrimoniul şi muzica clasică se întâlnesc într-o formulă armonioasă şi incitantă. – Un foarte frumos cadou pentru Crăciun:)

   
având în vedere că locurile sunt limitate
participarea la eveniment se face pe bază de înscriere pe
contact@victoriei.ro 
***Ecobescu Sandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu