marți, 10 decembrie 2013

Mineralia




Muzeul National Brukenthal


Sibiu


12 - 15 decembrie 2013





   Timp de 4 zile, expoziţia dedicată imperiului mineralelor şi castei pietrelor preţioase propune publicului o incursiune în lumea strălucitoare a pietrelor: de la cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală la pietre de podoabă şlefuite şi montate în bijuterii.
   Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, sculpturi de aragonit, sunt cîteva dintre “obiectele de interior”.
  Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau brăţări pînă la coliere elaborate înglobând multă fantezie – sunt confectionate numai din pietre semipreţioase: acvamarin, agat, lapis lazuli, granat, jasp african, turcoaz, turmalină, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.
  Bijuterii de excepţie din stiktit, opal, obsidian verde, smarald, diamante brute.
  Vedetele ediţiei: obsidianul verde din Indonezia, jadul imperial = varietatea cea mai valoroasă de jadeit verde închis, serafinitul = mineralul din Rusia a cărui denumire provine de la structura ce seamănă cu aripile de înger, azuritul natural din Maroc, malachitul “catifea”.
  Cartea Gemologie practică – identificarea pietrelor preţioase, singurul ghid al pietrelor utilizate în bijuterii scrisă de un autor român, editată la începutul acestui an, va fi prezentată în cadrul expoziţiei. Va fi însoţită de un set de cărţi poştale cu minerale de colecţie din România.
Text oferit de organizatorul expoziţiei: Andrei Gorduza

Un comentariu:

  1. La Piatra oferta a fost extrem de mică . lnteresul, pe măsură . L-am întrebat pe domnul Gorduza despre acest lucru (ofertă) și a ridicat din umeri .
    Poate la Sibiu va fi mai bine .

    RăspundețiȘtergere