luni, 9 decembrie 2013

Diaspora romana




Institutul Eudoxiu Hurmuzachi 

pentru Romanii de Pretutindeni


Mos Nicolae pentru copiii din Serbia


Casa de cultura romaneasca, Zajecar, Serbia


8 decembrie 2013







COMUNICAT DE PRESĂ

   Duminică, 8 decembrie 2013, a avut loc în Serbia festivitatea de încheiere a cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească desfăşurate la Zajecar în perioada septembrie – decembrie 2013, de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi în parteneriat cu Asociaţia Unlimited Connections. La eveniment au participat cateva zeci de persoane de persoane: copii, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii române din Valea Timocului.


  Cu această ocazie, IEH şi asociaţia parteneră au organizat festivitatea Moş Nicolae pentru copiii din Serbia, care s-a desfăşurat la Casa de cultură românească din Zajecar. 


  Copiii români i-au întâmpinat pe oaspeţi cu un program artistic din care nu au lipsit colindele şi o scenetă de teatru. La sfârşitul serbării, elevii au primit rechizite şcolare din partea IEH şi dulciuri din partea Asociaţiei Unlimited Connections. Cei prezenţi au ţinut să mulţumească oaspeţilor pentru întregul sprijin acordat, dar mai ales au adus mulţumiri ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, pentru fatul că Moş Nicolae a reuşit să ajungă şi în comuniatea lor.


   Un alt eveniment care va avea loc zilele acestea la Zajecar sub coordonarea IEH, este şi dotarea bibliotecii de carte românească cu un fond de carte de peste 6000 de volume pentru comunitatea româneasca din Serbia.
  Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni derulează în perioada 8-11 decembrie a.c., în Valea Timocului, Serbia, o serie de evenimente culturale sub egida Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia. 


Departamentul de Comunicare
Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon 004 021 310 26 98
Fax 004 021 310 15 36
E-mail office@hurmuzachi.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu