joi, 5 decembrie 2013

Salonul Internațional de Arta Naivă




Arta plastică contemporană


Teatrul Național I. L. Caragiale, București


ediția a XII-a, 5 - 19 decembrie 2013







   Cea de-a 12-a ediție a Salonului Internaţional de Artă Naivă (SIAN) de la București se va desfășura în perioada 5-19 decembrie 2013, la Teatrul Național I. L. Caragiale, Foaier-Sala Mică și este organizat de Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CNCPCT), cu sprijinul Ministerului Culturii. 
   Expoziţia va fi itinerată și la Iaşi, în perioada 20 ianuarie - 3 februarie 2014, la Palas Mall - Sala Atrium.




  Evenimentul reprezintă cea mai amplă selecţie de pictură şi sculptură naivă la nivel naţional, cu participare internaţională, și reuneşte, din doi în doi ani, cei mai reprezentativi artişti naivi din România şi din străinătate.

   Scopul proiectului CNCPCT este de promova arta naivă la nivel național și internațional. Temele lucrărilor care vor fi expuse la SIAN și prezintă lumea de azi şi de ieri, repere străvechi învrednicite cu înţelesuri noi, evocări, reconstituiri sentimentale, poveşti cotidiene.
   La expoziție vor participa artişti naivi din România, Argentina, Polonia, Spania, Serbia, Ucraina, Ungaria, iar cele mai valoroase lucrări vor fi premiate de un juriu de specialitate.
***doxologia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu