miercuri, 27 noiembrie 2013

Trei zile de sarbatoare




Traieste romaneste


La Copac


Bucuresti


29 noiembrie - 1 decembrie 2013







   La Copac și MeșteșugART vă invită să petrecem împreună trei zile de sărbătoare ce trasează câteva din caracteristicile importante ale poporului român: Ajunul Sfântului Andrei (http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-apostol-andrei/ajunul-sfantului-andrei-72882.html), Sfântul Andrei, patronul spiritual al României și 1 decembrie, Ziua Națională a României.
  Ne-am pregătit sufletește pentru această sărbătoare și am pregătit o expoziție cu vânzare de artă tradițională, bucate alese izvorâte din experiențele atelierelor de arheologie culinară, vinuri alese, muzică și voie bună. Duminică seara vom petrece românește pe ritmuri pornind de la muzica strămoșească până la ritmuri contemporane ce vorbesc de la sine despre specificul românesc.
  MeșteșugART este un proiect Tezaur Românesc ce își propune să promoveze meșteri și produse meșteșugărești și de design de inspirație tradițională. La cea de-a treia expoziție cu vânzare MeșteșugART vor fi prezenți meșterii Jorj si Olimpia Dimitriu (ceramica de Cucuteni si sculptura lemn), Vasilica Cojan (țesături), Cornelia Untilov (obiecte din piele) și produse de la Viorel Frunza (obiecte din lemn), Florin Mandru (obiecte din lemn), Daciana Ungureanu (ceramic decorativă), Nicolae Rotaru (obiecte din lemn), Dan Căpitanu (produse apicole) .
  Expoziția va fi deschisă de vineri (29 noiembrie) de la ora 14:00 până duminică la ora 20:00.
  Programul culinar de sărbătoare este temeinic ales din experiența atelierelor de arheologie culinară ce s-au desfășurat în ultimii ani LA Copac

VINERI 29 NOIEMBRIE

- Supă de vită ardelenească cu tăiței de casă
- Mâncare de castraveți murați cu carne de porc ca-n Oltenia
- Poale-n brâu moldovenești

SÂMBĂTĂ 30 NOIEMBRIE (Sfântul Apostol Andrei)
- Borș dobrogean de pește
- Fasole cu ciolan afumat
- Plăcintă cu brânză dulce

DUMINICĂ 1 DECEMBRIE (Ziua Națională a României)

- Ciorbă de burtă à La Copac
- Vițel la proțap cu cartofi cu rozmarin la cuptor
- Plăcintă cu dovleac

Toate acestea vor fi condimentate de bucuria de a trăi și descoperi
 bucăți neștirbite de suflet românesc. Vă invităm cu drag la aceste zile de sărbătoare.

Să ne fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu