joi, 28 noiembrie 2013

Sarbatoarea Sf. Andrei




Biblioteca Judeteana Gh. Asachi


Valori ale culturii si artei romanesti dezvaluite copiilor


Iasi


25, 28 noiembrie 2013








  Cu scopul promovării tradițiilor românești, Biblioteca Județeană Gh. Asachi, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național Moldova Iași, prin Muzeul Etnografic al Moldovei a organizat o serie de manifestări care să puncteze sarbatorile de iarnă.

  Un prim pas îl reprezintă sărbătoarea Sfântului Andrei, considerat ca fiind ocrotitorul poporului român. Este bine să avem o zi în care să ne amintim sau să cunoaștem tradițiile bunicilor, gândindu-ne la vremea copilăriei, la locurile minunate în care am crescut, să petrecem timp  alaturi de famile, de cei dragi. 

  Astfel, în zilele de 25 și 28 noiembrie, la Secția Împrumut pentru copii ne-am întâlnit cu muzeografii Mihaela Onofrei și Ovidiu Focșa, care le-au dezvăluit elevilor de la Școala gimnazială nr. 1 Lunca Cetățuii, Liceul V. Alecsandri – structura Gh. Asachi și Școala Carmen Sylva tainele și simbolurile ce însoțesc sărbatoarea Sfântului Andrei.

  În perioda următoare ne vom întalni cu Moș Nicolae, Moș Ajun și Mos Crăciun, pentru alte activități, alături de partenerii  bibliotecii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu