marți, 12 noiembrie 2013

Pe simezele Constantei




Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Armonie si candoare


Hotel IBIS, Constanta


15 noiembrie - 15 decembrie 2013







   Vineri, pe data de 15 noiembrie 2013, ora 19:00, la hotel IBIS Constanţa, se va desfăşura vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Armonie si candoare, ce cuprinde lucrări de pictură realizate de membrii Uniunii Artiştilor Plastici – Sucursala Constanţa şi expuse în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2013. 
   Prezentarea se va realiza de către criticul de artă d-na. Geta DELEANU. 
   Invitat special pentru acest vernisaj este dl . Conf. Univ. Dr. Ioan Turlacu

Vor participa artistii plastici:

- MirelaTURTOI;
- Marian VINTILĂ;
- Radu HOROBĂŢ;
- Gheorghe CARAIMAN;
- Vasile MUNTEANU;
- Marian SARBU;
- Cătălin C. BOTEZATU;
- Madalina JIJI;
- Alexandrina MACAROV;
- Gheorghe DRAGOMIR.

   La vernisaj va cânta d-na Gabriela DOBRE, mezosoprană la Teatrul Naţional de Operă şi Balet si Director Departament Muzica din cadrul UAP-Sucursala Constanţa, acompaniată de formaţia MANDOLINATA a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa si MIRCEA GAVAN cu chitara sa. Veti fi intampinati de sunetul dulce al viorii artistului DUMITRU PORCESCU.

  “Ştim, încă din primele pagini ale Genezei, că Dumnezeu a făcut omul după chipul si asemănarea lui, că l-a făcut gol, adică fără haine, împăcat cu sine şi cu luxuria paradiziacă şi, mai ales, l-a făcut incapabil să perceapă acel tip de al-teritate în măsură să-i ofenseze intimitatea şi să-i impună vreo normă de convieţuire, fie şi de convieţuire cu el însuşi. Singura interdicţie era aceea cu fructul, cu fructul oprit, cu fructul cunoaşterii. […]
…Nudul reprezintă, imperturbabil, o temă copleşitoare pentru artistul din toate timpurile, dar şi o indecizie, de multe ori dramatică, între tentaţia înaltă a Paradisului şi chemarea grea, profundă, a păcatului. În această ecuaţie simplă, Paradisul este fiorul creativităţii, iar păcatul o biată consecinţă a neputinţei.”
(Nudul, între mistică şi păcat – Cronica plastica - de Pavel Şuşară)


Vă aşteptăm cu drag!

Mirela Iuliana TURTOI – 
preşedinte şi organizator de expoziţii şi evenimente ale Sucursalei UAP Constanţa,
 împuternicit de Uniunea Artiştilor Plastici
www.uniuneaartistilorplastici.ro; facebook/UAP Constanţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu