joi, 7 noiembrie 2013

Lansare de carte




Codrut Nicolae


Jurnal de bancher pe drumuri


Libraria Carturesti, Constanta


15 noiembrie 2013




jurnal de bancher pe drumuri

   Libraria Carturesti Constanta si editura Benefica International va asteapta la lansarea cartii Jurnal de bancher pe drumuri, de Codrut Nicolau. Alaturi de autor, vor lua cuvantul Monixa Coroiu si Mugur Dutu. Vineri, 15 noiembrie, de la ora 18.30.
   Scrisa in totalitate pe un telefon Blackberry, de un "bancher corporatist”, asa cum singur se caracterizeaza autorul, cartea se compune din mai multe e-mailuri trimise unui grup de destinatari care s-a tot marit de-a lungul timpului. Incurajat de reactiile lor, Codrut Nicolau a decis sa stranga impresiile, starile, povestile despre oameni si teritorii, reflectiile starnite de obiceiurile si normele locurilor pe care le descopera si le chestioneaza curios, intr-un jurnal de calatorie atipic. Nu e vorba aici despre destinatii turistice descrise cu lux de amanunte, nici despre informatii utile calatorului care pleaca la drum cu bagajul plin de sfaturi si recomandari ale celor care au explorat locul inaintea sa, ci de o incursiune in propria minte ce isi are punctul de plecare in intalnirea cu nefamiliarul.
   "Care-i faza cu bancherul?” se intreaba criticul literar Alexandru Matei. "Nu va ganditi la cine stie ce incostumat la paispe ace care se da destept scriind despre intalniri cu celebritati ale bancnotei verzi si ale neoliberalismului anything-goes. Omul e familist, e la locul lui, excursiile pe care le povesteste nu-s nici tripuri gen alba-ca-zapada-in-nari, nici plimbari prin paduri narative care fac parada de constiinta auctoriala: „fara sex, dar si fara cearta. Sigur, nu-i poti cere bancherului sa fie altermondialist cu totul, sa nu se ducă la ski in Austria sau sa fuga de Monte Carlo. Dar skiul austriac e doar o intalnire frugala cu o stare de agregare metafizica a naturii, iar stancile monegasce sunt parcurse cu autobuzul de la Nisa, pentru care biletul e un euro.”
   Daca veti cumpara cartea, castigul va fi dublu: pe langă o lectura care naste semne de intrebare si dor de duca, toate veniturile realizate din drepturile de autor vor fi donate in scopuri caritabile catre HOSPICE Casa Sperantei..
***evenimente-constanta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu