vineri, 15 noiembrie 2013

Institutul National al Patrimoniului




Serile Patrimoniului National


Jockey Club Roman, Bucuresti


prima editie, 20 noiembrie 2013






   Va invitam sa participati (de la ora 18:00) la prima editie a evenimentului Serile Patrimoniului National, organizat de Institutul National al Patrimoniului. 
   Prima ediție a evenimentului Serile Patrimoniului Național își propune să devină o dezbatere lunară, cu scopul de a trage un semnal de alarma în vederea salvgardarii patrimoniului național.
  Vizăm o schimbare a paragidmei culturale românești actuale prin educatie și constientizare. Acest eveniment propune participanților o aprofundare a politicilor culturale și impactul pe care acestea le-au avut asupra patrimoniului național. 
   Vom vorbi atât despre mentalități, discurs, memorie colectivă și politici culturale cât și despre arhitectura spatiului construit înainte și după 1989.
  Transformările ce definesc cultura se dezvoltă și se succed cu o rapiditate fără precedent. Fluxurile de informații care circulă în prezent nu permit oamenilor acele momente de contemplare, de cunoaștere, de decodificare. Astfel, legăturile și coordonatele dispar. 
   Evenimentul Serile Patrimoniului Național, ca act de cultură, dorește să promoveze identitatea și continuitatea spațiului construit precum și adaptarea acestuia pentru a deveni parte integrată în societatea contemporană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu