miercuri, 6 noiembrie 2013

Caravana culturii romane in Spania




Diaspora romana


Romania din diaspora


Fuenlabrada


10 noiembrie 2013







   Vă invităm duminică 10 noeimbrie 2013, după sfânta liturghie de la Biserica Ortodoxă din Fuenlabrada, la evenimentul cultural denumit România din diasporacaravana culturii române în Spania (ediția cu nr. 9) - un proiect elaborat și coordonat de scriitorul Gelu Vlașin, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP).
   Proiectul este structurat în mai multe secțiuni: o expoziție de carte românească (100 de cărți fundamentale din literatura română), o prezentare video cu 25 de personalități marcante din cultura română, un recital de muzica și o lectura de poezie în interpretarea unor cunoscuți autori români. 
   Scopul acestui proiect este să contribuie la păstrarea valorilor culturale, la o mai bună cunoaștere a literaturii, limbii și culturii române și la îmbunătățirea imaginii comunității românești din Spania. 
  Colaboratorii acestui proiect sunt scriitorii: Marius Gîrniță, Marin Dumitrescu, Elisabeta Boțan și artiștii: Cristina Maria Vlașin (voce) & David Sanz (pian). 
  Fotograful oficial al caravanei culturale este Oana Robu. 
  Parteneri: Federația Asociațiilor de Români din Spania - FEDROM, Rețeaua literară, România din Diaspora, Biblioteca Lucian Blaga – Madrid, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei. 
  Detalii despre celelalte ediții ale caravanei puteți găsi pe blogul oficial al proiectului: http://lobby-rumania.blogspot.com.es/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu