joi, 14 noiembrie 2013

Atelier de psihologie crestin ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Libraria Predania


Bucuresti


14 noiembrie 2013





“Sa nu ucidem dragostea lui Dumnezeu din noi!”
-Sa o pastram vie prin post si rugaciune! -
Cum/ Cand/ La Cine/ De cate ori/ Pana cand sa ma rog?- sunt intrebari care isi vor afla raspunsul la Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan in prezenta "Intrebatorului" Ciprian Voicila si a Parintelui .
   Joi, 14 noiembrie 2013, ora 19:30 la ceainaria Predania ne vom bucura de o serata inchinata sensului restaurator al rugaciunii, "maica a bunatatilor”.
  Indemn de la Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa:
   "Sa nu ucidem dragostea lui Dumnezeu din noi” ca va fi vai si amar de noi! 
Pentru ca astazi traim in ,,inchisoare”...inchisoarea propriilor patimi si postul-doar- indelung si rugaciunea mai pot slobozi legaturile stranse ale robiei patimilor noastre. 
In seara lasatului de sec pentru Postul Nasterii Domnului, am ales un Sfant marturisitor al inchisorilor comuniste (http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Calciu-Dumitreasa ) pentru ca sta marturie vie a dezrobirii , a parcurgerii cu rugaciune, nadejde si credinta pe Cale spre Imparatia Iubirii, Imparatia lui Dumnezeu! 
Rugaciunea este - spune Ilie Ecdicul - "cheia Imparatiei cerurilor. Cel ce o are pe aceasta cum trebuie, vede bunatatile randuite pe seama prietenilor sai. Dar cel ce nu are indraznire in aceea, nu vede decat cele de aici". 
,, În ceea ce priveşte rugăciunea, ea este compusă din mai multe rugăciuni obligatorii, numite Rugăciunile începătoare sau ale Trisaghionului şi cuprind: Împărate Ceresc, Sfinte Dumnezeule (de trei ori), Preasfântă Treime, Tatăl nostru, Psalmul 50, Crezul şi, cel puţin, o rugăciune către Maica Domnului. Împărate Ceresc este adresată Sf. Duh, Sfinte Dumnezeule, adresată Tatălui, Preasfântă Treime e adresată Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, Tatăl Nostru lui Dumnezeu Tatăl (rugăciunea domnească), Psalmul 50 este al pocăinţei. 
Aceste rugăciuni sunt obligatorii chiar şi pentru cei care practică rugăciunea inimii. Este forte important să citim Acatiste închinate Mântuitorului, Maicii Domnului şi, dacă există, Sfântului zilei, Paraclisul Maicii Domnului şi canoanele de pocăinţă. La sfârşit, se adugă rugăciuni cu destinaţie specială: pentru părinţi, rude, prieteni şi vrăjmaşi şi pentru morţi, etc. Toate aceste strădanii şi rugăciuni personale nu sunt decât o picătură de apă. 
Marea rugăciune, mântuitoare şi unică, este Sfânta şi Dumnezeasca Liturghie, de la care creştinul nu poate lipsi şi, la răstimpurile fixate de Biserică, spovedania şi împărtăşania sunt obligatorii. Ele încununează strădania noastră şi pun peste rugăciunea noastră pecetea Sfântului Duh şi îndumnezeirea prin trupul şi sângele Domnului nostru Iisus Hristos Dumnezeu adevărat si Om adevărat.” –Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa.

   "Sufletul omului se raneste si se imbolnaveste cand traieste departe de legea lui DumnezeuCel in Treime. Numai in dragoste alui Hristos isi gaseste fericirea sufletului omului , pentru ca este facut din aceeasi ,,materie”. Fara Hristos, omul ajunge ca smochinul neroditor. Fara Hristos, omul traieste intr-o lume iluzorie , din care nu poate iesi.” (Iannis cel nebun pentru Hristos)
   Despre intoarcerea la drepta credinta ortodoxa prin rugaciune pentru insanatosirea mintii si caracterului omului va fi aceasta minunata serata. Cu nadejdea ca intrebarile personale isi vor afla raspunsurile potrivite si de data aceasta, dam slava Sfintilor acestor zile: Sf. Ier. Nectarie, Sf. Mare Mucenic Mina, Sf.Ier. Ioan Gura de Aur, Sf. Ier Grigorie Palama, Sf.Ap. Filip si Lui Dumnezeu pentru un asa ostas desavarsit al Oastei Sale: Sfantul Parinte marturisitor Gheorghe Calciu! 
  Sa punem inceput bun, dar, Postului si prin RUGACIUNE sa ne bucuram de roadele dragostei , semereniei si bunatatii lui Dumnezeu Cel in Treime! In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh sa purtam in suflet si in cuvant Sfanta Traditie pe mai departe!
Nicoleta Florentina Vascan- psiholog clinician crestin-ortodox (membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii)
   Prin grija lui Ciprian Voicila VOR FI ADUSE MOASTE ALE SFINTILOR MARTURISITORI DE LA AIUD!
  Un invitat special - parintele MIHAI CUCOS

RSVP: Ceainaria Predania, strada Vulturilor nr. 8, Bucuresti 
Telefon: 0734.131.377- 
Taxa participare: 30 Ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu