vineri, 15 noiembrie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca




Ovidiu Carpusor: Brasov - Burg al misterului si luminii


Galeriile de Arta Europe, Brasov


16 noiembrie 2013








   Foarte apreciat pe plan national si international, atat pentru valoarea si placerea vizuala oferita de lucrarile sale dar si ca randament in plan investitional, Ovidiu Carpusor devine, datorita numeroaselor aprecieri pozitive antrenate si cumulate, unul dintre putinii artisti plastici contemporani dorit atat de colectionarii de arta, dar si de galeriile si casele de licitatie din tara si din Europa. Lucrarile lui au fost foarte apreciate in expozitiile personale din tara, dar mai ales pe simezele galeriilor importante din Italia, Franta, Belgia, Germania, SUA, Austria, Australia, Ungaria, Japonia etc.
  Artistul brasovean, numit si un maestru al cutitului de paleta, al culorii, al compozitiei si al sintetismului poetic-liric al picturii de sevalet este Doctor in Arte Plastice si Decorative specializandu-se si in “Identificarea si autentificarea operelor de arta in procesul de restaurare”, fiind absolvent al Insititutului International de Arta si Restaurare din Florenta, Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si Sibiu. In prezent Director General al Galeriilor de Arta Transilvania din Brasov si Consilier de specialitate - investitii, expertize si autentificari Arta Plastica, obtine in anul 2010 si titlul de Expert in restaurare pictura atestat de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.
   Ovidiu Carpusor este singurul artist din tara care figureaza alaturi de operele maestrilor la Vatican (Michelangelo, Rafael, Titian etc), iar cea mai recenta recunoastere si realizare internationala este acceptarea sa la Bienala de Arta si Restaurare de la Florenta (dupa o selectie dura la nivel international), fiind singurul reprezentant din Romania la acest eveniment deosebit, participand atat la sectia de pictura cat si la Salonul International de Restaurare al operelor de arta.
   Va invitam cu mare drag la deschiderea expozitiei personale de exceptie, sambata, 16 noiembrie 2013, ora 17:00, la Galeriile de Arta Europe a Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti, str. Muresenilor 1, Brasov.
   Vor fi panotate cele mai recente creatii in ulei, creta pastel, acuarela si tus care printr-o plasticitate unica, definitorie artistului si plina de farmec imortalizeaza Brasovul intr-un burg al misterului si al luminii. 
   Expozitia va fi deschisa publicului larg pana la sfarsitul lunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu