vineri, 25 octombrie 2013

Trienala de Arhitectura East Centric Trans(a)parente




Promenada culturala pe Calea Victoriei


Bucuresti


26 octombrie 2013





   Trienala de Arhitectură East Centric Trans(a)parenţe, dedicată arhitecturii din Europa Centrală și de Est este organizată în București de către Fundația ARHITEX, în perioada 10-27 octombrie 2013.

  Prin demersul său critic, manifestarea promovează și premiază arhitectura și critica de calitate din această zonă. Prin acțiunile pe care le propune (expoziții, conferințe, dezbateri, competiții), Trienala devine locul de întâlnire, dezbatere și reflecție a practicienilor, criticilor, tinerilor și marelui public iubitor de arhitectură.

  Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 18,00 – 21,00, Fundația ARHITEXT și partenerii săi, ne invită la o promenadă culturală pe Calea Victoriei.

  Incepând cu orA 18,00, Muzeul Naţional George Enescuvă invită la o vizită ghidată gratuită și, de la orA 19:00, la recitalul Musica Poetica – muzică pentru lăută de Johann Sebastian Bach şi Sylvius Leopold Weiss, transcrisă pentru chitară, interpret Costin Soare, chitară clasică.

  Muzeul găzduiește și o expoziție temporară cu documente și imagini inedite, prezentată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Expoziţia comemorativă László Lajtha (1892-1963), compozitor şi etnomuzicolog.

  Compozitorul László Lajtha este cel care a fost ales membru al Academiei Franceze de Arte Frumoase în 1956, pe locul rămas vacant prin moartea compozitorului român George Enescu.
În expoziție publicul va putea vedea o scrisoare - documentul original- adresată de compozitorul maghiar muzicologului Viorel Cosma, scrisoare ce evocă personalitatea muzicianului român cu o sensibilitate deosebită.

Organizată în Sala Cantacuzină, expoziția va fi deschisă până pe data de 7 noiembrie 2013.

Nici Biblioteca Academiei Romane nu se lasa mai prejos. Vezi afisul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu