vineri, 25 octombrie 2013

Spiritul Dunarii




Lucrari de pictura si sculptura mica


Muzeul de Arta, Constanta


25 octombrie 2013





   Spiritul Dunării s-a întrupat în lucrări de pictură şi sculptură mică, ce pot fi admirate timp de zece zile, începând de astăzi (25 octombrie 2013), la Muzeul de Artă. Expoziţia, la a cărei realizare şi-au adus contribuţia zece artişti bulgari şi români, este inclusă în proiectul Spiritul Dunării în comunităţile portuare, finanţat de Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013. Lucrările au fost realizate în tabăra de creaţie care s-a desfăşurat în luna august, în pitoreasca localitate dobrogeană Ostrov.



   România este reprezentată în expoziţie de constănţenii Laura Nistorescu Seniuc, Lelia Rus Pîrvan, Florin Ferendino şi colegii lor din Călăraşi, Grigore Victor şi Mugur Coman. Din Bulgaria, expun: Valentin Georgiev, Vyara Georgieva Guneva, Krasimira Kirilova, Rumen Mihailov şi Irena Parashkevova.

  De la Constanţa, expoziţia va fi itinerată pe un... ponton, în portul oraşului Călăraşi, apoi la Ruse, în Bulgaria, transportul realizându-se pe calea apei, cu ajutorul unui remorcher.

***telegrafonline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu