luni, 28 octombrie 2013

Proiect educational




Muzeul Brailei


Redescoperirea mestesugurilor uitate


Tichilesti


30 octombrie 2013





    În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, Muzeul Brăilei în parteneriat cu Şcoala Gimnazială şi Biserica Sfinţii Voievozi din Tichileşti, derulează proiectul educaţional Să descoperim şi să cunoaştem valorile istorice şi tradiţiile satului nostru care îşi propune să aducă în atenţia elevilor şi a localnicilor patrimoniul material şi imaterial din zona în care locuiesc.
  Proiectul are cinci etape şi include vizite la doi meşteri din Tichileşti cu elevii claselor a VIII-a, prezentarea principalelor noţiuni de patrimoniu şi protecţia acestuia elevilor de clasa a VII-a, vizită la muzeu cu elevii claselor a VII-a, workshop de evaluare a cunoştinţelor acumulate în care se vor întocmi prezentări power-point sau desene artistice şi o expoziţie cu lucrările realizate de elevi.
   În cadrul primei etape, Redescoperirea meşteşugurilor uitate, miercuri, 30 octombrie 2013, ora 10:00, la Tichileşti, elevii claselor a VIII-a însoţiţi de muzeografii Gabriela Cloşcă şi Viorel Stoian, profesoara Valentina Bulancea şi preotul paroh Denis-Gabriel Boabeş, vor merge în vizită la atelierul meşterului tâmplar Dumitru Condruţ de pe str. Mihail Sadoveanu, nr. 25 din Tichileşti.
  Materialele audio şi foto, ce vor surprinde uneltele, tehnicile şi secretele meseriei de tâmplar, vor intra în arhiva documentară etnografică a Muzeului Brăilei, ca parte integrantă a patrimoniului imaterial local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu