vineri, 25 octombrie 2013

Pe simezele Iasiului




Arta plastica contemporana romaneasca


Omagiu lui Caragiale


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 30 noiembrie 2013








   Expoziţia Omagiu lui Caragiale, realizată de către studenţii anului II- Pictură de la Facultatea de arte vizuale şi design din Iaşi, a fost concepută în 2012, la o sută de ani de la moartea marelui dramaturg român. Prezentate publicului ieşean, iubitor de artă şi literatură, pe simezele Muzeului Mihail Kogălniceanu (în decembrie 2012), portretele şi compoziţiile inspirate din opera şi personalitatea lui Caragiale îşi continuă calatoria în Galeria de Artă de la Grand Hotel Traian (1-30 noiembrie 2013). 
  În această clădire, la 6 octombrie 1884, Caragiale a citit, la aniversarea Junimii, piesa O scrisoare pierdută, a cărei premieră a avut loc la data de 13 noiembrie, în prezenţa reginei şi s-a bucurat de un extraordinar succes. 
  Realizatori ai unei alte expoziţii de succes inspirate din literatură (Noaptea geloziei-2013, după volumul omonim al regizorului şi profesorului de de film Mihai Mihaescu), tinerii artişti profesionişti ce îl omagiază pe Caragiale la Grand Hotel Traian, demonstrează că arta are puterea de a întinde punţi peste veacuri iar conceptul antic al sincretismului domeniilor sale este şi o realitate a viitorului. (Lect. univ. dr. Cristian Ungureanu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu