joi, 10 octombrie 2013

Patrimoniul arhitectural




Lansare de carte


Ghidul RePAD


Institutul Francez, Bucuresti


10 octombrie 2013




   Joi, 10 octombrie, la ora 16:00, in cadrul salii Elvira Popesco din incinta Institutului Francez Bucuresti (Bd. Dacia, nr. 77), Asociatia Rhabillage lanseaza Ghidul RePAD (Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare).
  Avand la baza sapte ani de documentare urbana, de formare profesionala, de experimente și cercetare constanta prin intermediul proiectelor Case Care Plang si Case Care Nu mai Plang, Ghidul Re_PAD prezinta astazi povestea patrimoniului; pe care il preluam, asupra caruia ne lasam amprenta si pe care il transmitem mai departe.
  Lucrarea, carte și DVD, este prima care prezinta abordarea patrimoniului in intreaga sa complexitate. Pornind de la simple exercitii de observare, continutul conduce cititorul prin chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic si strategic, utilizand constant un limbaj unitar si accesibil. 
  Fie el specialist, investitor, dezvoltator local sau simplu pasionat de patrimoniul arhitectural, la finalul lecturii, cititorul va avea o imagine de ansamblu asupra a ce implica un demers corect de interventie, de ce este importanta o abordare integrata, cum se poate realiza si care sunt avantajele.
  Formatele grafic si tehnic completeaza obiectivul urmarit prin continutul descriptiv, avand la baza doua idei fundamentale:

1. Lucrul cu patrimoniul este intotdeauna o chestiune personala, cu o implicare afectiva accentuata
2. Patrimoniul arhitectural se descopera pas cu pas, este o poveste care intriga si care se dezvaluie pe parcurs

  Pornind de la aceste doua puncte, ghidul isi gaseste forma concreta intr-un concept de tip jurnal de documentare cu notite in trei limbi, romana, engleza si franceza (texte complementare, nu traduceri). Precum patrimoniul in ansamblul sau, lucrarea este ca o poveste pe care o descoperi treptat.
  Anexat lucrarii tiparite se gaseste un DVD cu o serie de 7 interviuri video acordate de diferite persoane de referinta in lucrul cu patrimoniul arhitectural. Provenind din domenii diferite, acestea completeaza informatia teoretica prezentata in scris cu experienta personala, practica.
  Incepand cu 15 octombrie, RePAD va putea fi achizitionat online prin intermediul site-ului re-pad.ro si prin intermediul librariilor partenere. 
  Pentru precomenzile avansate pana pe 11 octombrie, in limita a 200 de exemplare, sunt oferite exemplare personalizate cu dedicatie.
  Proiectul este realizat in cadrul unei finantari prin Timbrul Arhitecturii din partea Uniunii Arhitectilor din Romania si al unei finantari pentru proiecte editoriale, 2013, sectiunea Publicatii culturale, din partea AFCN.

Va asteptam cu drag,
echipa RePAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu