vineri, 25 octombrie 2013

Pastrandu-ne identitatea nationala




Diaspora romana


235 de ani de invatamant romanesc in Transcarpatia


Apsa de Mijloc, Ucraina


27 octombrie 2013







foto: strabunii.wordpress.com

  Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni (IEH) va participa la aniversarea a 235 de ani de învăţământ românesc din Transcarpatia, Ucraina.
  Evenimentul va avea loc duminică, 27 octombrie 2013, în Apşa de Mijloc, Transcarpatia, şi va debuta de la ora 10:00 cu o slujbă organizată la bisericile otodoxă şi catolică din localitate.   
  Partea festivă va avea loc la ora 12:00 în cadrul Şcolii din Apşa de Mijloc şi va celebra 50 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a şcolii.
  Directorul general al IEH, Zvetlana Preoteasa, va partcipa în cadrul evenimentului alături de consulul general al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan.
  Prin participarea la un astfel de eveniment, IEH îi asigură pe toţi membrii comunităţii româneşti, din regiunea Maramureşului istoric, de oferirea sprijinului pentru promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti.
  Prioritatea Institutului este aceea de a sprijini românii de pretutindeni, în vederea păstrării identităţii etnice, culturale şi lingvistice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu