luni, 28 octombrie 2013

Atelierul literar al Liceului Nicolae Iorga




Muzeul Național al Țăranului Român


Decernarea premiilor la concursurile de creație


București


28 octombrie 2013





   A devenit deja o tradiție pentru membrii Atelierului literar al Liceului Teoretic Nicolae Iorga din București, ca la vreme de toamnă și de sărbătoare a recoltelor, să se reunească pentru a se bucura de roadele anului ce a trecut. Așa se face că marți, 29 octombrie, ora 10.00, elevi ai claselor de gimnaziu ale liceului, sub coordonarea doamnei profesoare Ileana Iancu, se vor aduna cu mic, cu mare, cu părinți, cu profesori și cu invitați dragi, în Studioul Horia Bernea, unde Muzeul Național Al Țăranului Român, gazdă ospitalieră, ne-a făcut cinstea de a ne primi pentru un eveniment mult așteptat – decernarea premiilor obținute în cadrul concursurilor de creație din 2012-2013. 
   Și cum acestea nu au fost puține, nici însemnele recunoașterii nu se vor lăsa așteptate!   
   Festivalul Poeziei cu Formă Fixă, Labirintul Ficțiunii, Basmele Reginei Maria, Haiku sunt doar câteva dintre concursurile de creație literară organizate în București, Craiova sau Iași, la care copiii noștri talentați au participat și au obținut locuri de frunte, cu care ne mândrim. Dar, mai cu seamă, ne mândrim să vedem cum din mâinile lor pricepute au ieșit anul acesta cărți în miniatură, afișe, semne de carte, calendare ilustrate cu haiku-uri sau caligrame originale, jurnale de lectură și, nu în ultimul rând, o revistă a cercului, la rândul ei laureată între revistele școlare bucureștene. 
  Pentru astfel de roade de suflet, răsplata cea mai de preț nu poate veni decât de la maeștrii – invitatul special, poetul Florin Grigoriu, vicepreședinte al Societății Scriitorilor Români, precum și editurile Art, Paralela 45 și Nomina, inimoșii sponsori ai premiilor. Dacă aveți un ceas de tihnă, vă poftim alături de noi, să ne bucurăm împreună de această "toamnă harnică și de suflet darnică”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu