miercuri, 16 octombrie 2013

Acuarela citadina




Arta plastica contemporana romaneasca


Corneliu Dragan - Targoviste


Imbold Galeria, Bucuresti


23 octombrie 2013






  Miercuri, 23 octombrie, ora 20:00, Imbold, Galeria (str. Polona, nr. 40) are onoarea de a prezenta vernisajul Acuarela citadină semnat de Corneliu Drăgan-Târgoviște, singurul acuarelist român membru al Academiei Acuareliștilor din Birmingham. Vernisajul va fi acompaniat de muzica elegantă a celor de la 3 Circles: Jimmy Cserckesz - chitară, Viorica Pintilie - voce și Gabriel Bălașa – percuții. 

  Expoziția de la Imbold, Galeria cuprinde lucrări pictate cu finețe de acuarelistul nostru care au ca temă urbanul în formele lui cele mai picturale. Așa cum declară și criticul de artă Marius Tița, acuarela "e lucru cu dichis, cere meșteșug, talent și sinceritate”, iar Corneliu Drăgan-Târgovişte a prins trucul.
  "Este un adevărat dans al creaţiei totale, mai mult ritual al minunii plastice. Balcicul in acuarela lui Corneliu Drăgan-Târgovişte este cu totul aparte şi la fel sunt lucrurile ce ne inconjoară, colţuri de atelier sau decupaje din natură, la firul ierbii sau în mozaicul tuburilor de culoare şi a pensulelor creatoare. Apropierea de acest mare artist m-a trimis la analiza globalizată, smulgându-mă din paseismul momentului plastic românesc, şi am decoperit o lume minunată, al cărui herald la noi este pictorul Corneliu Drăgan-Târgovişte. Nimic nu este imposibil pentru creaţia in culori şi apă, detaliul nu îi este deloc străin,efectele sunt aparte, nemaintâlnite la alte şevalete şi nici dimensiunea nu mai este o problemă.” 
(Marius Tiţa, critic de artă, martie 2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu