miercuri, 25 septembrie 2013

Ziua Mondiala a Inimii




Rotary Club Timisoara


Promenada Inimilor


Timisoara


29 septembrie 2013






”Promenada Inimilor” , o invitaţie la mişcare

   Duminică, de Ziua Mondială a Inimii, Rotary Club Timişoara îi invită pe toţi cei care ţin la sănătatea lor şi  sunt conştienţi de binefacerile mişcării fizice la  o manifestare  menită să încurajeze schimbarea unor obiceiuri nocive, precum fumatul, cu altele, pozitive şi asociate unei vieţi dinamice, făcute să ţină la distanţă afecţiunile cardiovasculare.
  Pe 29 septembrie, ora 11:00, în Parcul Copiilor, se dă startul  Promenadei Inimilor, de la intrarea de pe Podul Michelangelo, Timişoara fiind doar unul dintre cele 26 de oraşe din România şi Republica Moldova implicate în acest proiect pus în operă de rotarieni împreună cu Fundaţia Română a Inimii. 
  "La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci ?", este mesajul din partea Fundaţiei Române a Inimii, transmis de către prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele organizaţiei.
  Promenada Inimilor se adresează timişorenilor de toate vârstele, în dorinţa de a-i face să înţeleagă pe deplin faptul că o simplă plimbare poate fi o alternativă sănătoasă la viaţa sedentară, care predispune la apariţia unor maladii greu de vindecat şi, din păcate, extrem de răspândite în rândul celor care fumează, nu fac mişcare şi nu au grijă să-şi supravegheze obiceiurile alimentare.
  Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, afecţiunile cardiovasculare. La nivel mondial, se înregistrează 17,3 anual milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Potrivit specialiştilor, dacă nu se vor adopta măsuri imediate până în 2030, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza acestor boli.
  În fiecare an, pe 29 septembrie, World Heart Organization  celebrează Ziua Mondială a Inimii, eveniment menit să ducă la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos. În România, momentul este marcat de Fundaţia Română a Inimii, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie.
***renasterea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu