joi, 26 septembrie 2013

Zilele Barcanenilor




Muzeul National al Carpatilor Rasariteni


Expozitia: Oina din batrani


Stadionul de fotbal, comuna Barcani, judetul Covasna


29 septembrie 2013



  Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe), în parteneriat cu A.S Ciucaş Întorsura Buzăului, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică Carpaţii Răsăriteni (Sf. Gheorghe), Asociaţia Culturală Cetatea Dacică-Valea Zânelor (Covasna), Asociaţia Oina – Jocul care ne uneşte, Primăria Comunei Barcani, Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzăului şi Federaţia Română de Oină, organizează duminică 29 septembrie 2013, începând cu ora 10.00, expoziţia temporară Oina din bătrâni, la Stadionul de fotbal din comuna Barcani. 
  Expoziţia se înscrie în rândul acţiunilor culturale şi sportive organizate cu ocazia Zilelor Bărcănenilor, ediţia a V-a, eveniment care se va desfăşura în perioada 28-29 septembrie 2013.
  În cadrul expoziţiei, vor fi prezentate rezultatele cercetărilor de teren realizate cu ocazia proiectului cultural Oina la Întorsura Buzăului (2012), şi va avea loc un joc demonstrativ de oină. În plus, organizatorii au pregătit pentru participanţi, Concursul de aruncare a mingii de oină la distanţă, care se va desfăşura duminică, începând cu ora 11:30.

Vă aşteptăm cu drag !


Dan Buzea, Responsabil proiect Oina din bătrâni
Şef Secţie Cercetarea şi Valorificarea Patrimoniului
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu