luni, 30 septembrie 2013

Pastrand identitatea nationala




Diaspora romana


Comunitatea romana Sfantul Stefan cel Mare


Deschiderea anului scolar


Atena, Grecia


28 septembrie 2013







   Comunitatea română Sfântul ştefan cel Mare a organizat, pe data de 28 septembrie a.c., festivitatea de deschidere a anului şcolar 2013-2014, a Şcolii Româneşti din Atena, Grecia.
  Cursurile se desfăşoară în sistem de şcoală de weekend şi sunt organizate în cadrul comunităţii române, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
  La eveniment au participat peste 150 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, dar şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Elene - doi preoţi români care slujesc în limba română în cadrul Bisericii Sf. Paraschiva Artemida, Loutsa, zona Attika, respectiv în cadrul Bisericii Sf. Vasile din Atena şi preotul greco-catolic Cristian Gaşpar. Ambasada României la Atena a fost reprezentată de Răzvan Junescu, prim colaborator.
  Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a fost reprezentat de Zvetlana Preoteasa, director general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.
  Directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni a transmis un mesaj din partea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni şi a făcut o mare bucurie elevilor, părinţilor lor, dar şi profesorilor aducând cărţi în limba română, manuale şcolare, culegeri şi caiete de exerciţii şi reviste didactice.
  Profesorii şcolii Sfântul Ştefan cel Mare şi-au manifestat dorinţa ca împreună cu elevii români să participe la Proiectul Basm românesc, precum şi la toate celelalte proiecte iniţiate de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.
  Niculiţa Ghiţă, preşedinte al asociaţiei Sfântul Ştefan cel Mare a mulţumit public ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, pentru sprijinul acordat comunităţii şi şcolii româneşti, loc în care copii români din Atena învaţă să fie români.


***Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru romanii de pretutindeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu