marți, 10 septembrie 2013

Lansari de carte




Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu


Mihai Viteazul - 420 de ani de la urcarea pe tron


Targoviste


19 - 20 septembrie







   Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa va lansa patru titluri cu ocazia primei ediţii a manifestării Mihai Viteazul – 420 de ani de la urcarea pe tron. Această manifestare va avea loc în perioada 19 – 20 septembrie la Târgovişte şi va aduce în vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti atmosfera istorică, pentru a aminti târgoviştenilor că aici s-a scris istorie, mai ales că Mihai Viteazul a fost cel care şi-a dorit unirea principatelor române.
  Biblioteca Ion Heliade Rădulescu  Dâmboviţa va participa la această manifestare cu patru lansări de carte pe data de 20 septembrie şi anume: Simboluri ale devenirii româneşti. Liceul militar de la Mănăstirea Dealu Nicolae Filipescu, lucrare scrisă de colonelul Alexandru Manafu, un dicţionar general al Evului Mediu Românesc, acesta fiind o lucrare importantă, de referinţă la care au participat şi membri ai Bibliotecii Judeţene, precum Alexandru Ştefănescu.
  O altă lucrare importantă este Monografia comunei Aninoasa, realizată şi prezentată de primarul Constantin Maricescu, cel care a iniţiat această manifestare dedicată domnitorului Mihai Viteazul şi nu în cele din urmă lucrarea Basarabii de Târgovişte, lucrare a cercetătoarei Gabriela Niţulescu.
***bibliotecajudeteanadambovita.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu