marți, 24 septembrie 2013

Despre trecutul granitei militare romanesti




Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Conferinta Nationala a Regimentelor Romanesti de Granita


Caransebes


editia a II-a, 27 septembrie 2013







  Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Județean de Caraș-Severin, va organiza a-II-a ediție a Conferinței Naționale a Regimentelor Românești de Graniță. 
  Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, începând cu ora 09.00, în Aula Musei Caransebesiensis de la etaj a instituției de cultură, printr-un Cuvânt de salut din partea oficialităților. 
  Programul acestei manifestări culturale va fi continuat prin vernisarea expoziției cu titlul: Granița Militară Bănățeană în documentele Arhivelor Naționale, curatorul acesteia fiind distinsul domn Laurențiu Ovidiu Roșu, directorul Arhivelor Române din Caransebeș.   Calendarul acestei întruniri va fi completat de o lansare de carte cu titlul Sălașele din Valea Bistrei, autorul acesteia fiind domnul Gheorghe Groza. Prima parte a sesiunii de comunicări (orele 10.30-11.15) va fi moderată de domnul Costin Feneșan, iar a doua de domnul Miodrag Milin (orele 11.45-13.45).
  În cadrul conferinţei vor participa o serie de specialialişti din domeniul istoriei, care vor aduce în discuţie regimentele româneşti de graniţă din sec. XIX. Scopul întrunirii îl constituie identificarea trecutului unitar al graniţei militare româneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu