marți, 24 septembrie 2013

De Ziua Statalitatii Cehe




Muzeul National Brukenthal


Expozitia: Manuscrise pastrate in bibliotecile din Cehia


Sibiu


27 septembrie - 27 octombrie 2013





   Ambasada Republicii Cehe in Romania impreuna cu Muzeul National Brukenthal au deosebita placere de a va informa ca joi, 26 septembrie 2013, ora 12.00, va avea loc vernisajul expozitiei Manuscrise pastrate in bibliotecile din Cehia organizate cu ocazia Zilei Statalitatii Cehe – sarbatoarea Sf. Vaclav, patronul tarilor cehe.
  Expozitia, care conecteaza istoria literaturii cehe cu tehnologiile moderne ale digitalizarii manuscriselor si altor tiparituri din bibliotecile cehe, este un proiect unic al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe si Ministerului Culturii al Republicii Cehe. 
  Expozitia Manuscrise pastrate in bibliotecile din Cehia este compusa din 20 de panouri cu texte despre aparitia si istoria manuscriselor in tarile cehe si inca doua panouri cu informatii despre Republica Ceha si bibliotecile unde sunt pastrate cele mai importante manuscrise.
  Vernisajul va avea loc in prezenta Excelentei Sale Domnul Jiri Sitler, ambasadorul Republicii Cehe in Romania, si expozitia poate fi vizitata la Casa Albastra, Sala Polivalenta, Sibiu, in perioada 26 septembrie – 27 octombrie 2013. 
  "Sunt foarte incantat ca prezentam expozitia pentru prima oara in Romania chiar la Sibiu, in orasul cu care Boemia impartaseste o istorie comuna. La urma urmelor, chiar printre sucesorii intemeietorului acestui muzeu, Samuel von Brukenthal, in functia de guvernator al Transilvaniei cu sediul la Sibiu s-a aflat in anii 1851 – 1858 insemnatul aristocrat ceh Karel Schwarzenberg, stramosul fostului nostru ministru al afacerilor externe, si el, impreuna cu prietenul sau Saguna, a contribuit la dezvoltarea regiunii."

Adresa:
Piata Mare, nr. 5, Sibiu
Tel: (+40)0369/101783
www.brukenthalmuseum.ro

***via Mara Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu