joi, 1 august 2013

Muzica de camera in spatii istorice




Festivalul Musica Barcensis


Rasnov, Prejmer


editia a XV-a, 3 - 4 august 2013






Festivalul Musica Barcensis ajunge la Biserica fortificată Prejmer


   În cadrul cadrul festivalului Musica Barcensis, la Biserica fortificată Prejmer, vor debuta concertele de muzică sacră.
 Desfăşurate sub titlul Diletto Musicale, acestea se află la cea de-a 15-a ediţie şi vor avea loc în fiecare duminică a lunii august de la ora 17:00.

  Musica Barcensis 2013 intră în cea de-a doua lună în care braşovenii şi turiştii se pot bucura de muzică de calitate în spaţii istorice. La fiecare sfârşit de săptămână a lunii august, doritorii au la dispoziţie două concerte la care pot participa alături de familie şi prieteni.

  Pe 3 august, la Biserica Evanghelică Râşnov, Ansamblul Baroc Transylvania din Cluj-Napoca va prezenta concertul Manuscrisul de la Sfântu Gheorghe şi epoca sa, o incursiune prin muzica veche regăsită în valorosul document muzical. În mod excepţional, deoarece concertul este inclus şi în Festivalul de Film Istoric Râşnov, ora de începere va fi 17:00, şi nu 18:00 ca la celelalte concerte de la Râşnov.

  Duminică, 4 august, Zoltán Majó (flaut drept), Mátyás Bartha (vioară barocă), Ciprian Câmpean (violoncel baroc) şi Erich Türk (clavecin), membrii ansamblului Transylvania, vor concerta şi la Prejmer, unde vor delecta cu sonorităţi baroce publicul prezent în biserica fortificată ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

  "La Prejmer s-a născut în anul 1999 festivalul Diletto Musicale cu intenţia de a valorifica patrimoniul uitat din jurul Braşovului. În scurt timp Diletto Musicale a ajuns unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică de cameră din perioada verii în Transilvania. Ne bucurăm că din anul 2010 festivalul Musica Barcensis reuşeşte să extindă acest concept, aducând în centrul atenţiei şi bisericile din Hărman, Ghimbav şi Râşnov", a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul şi iniţiatorul Diletto Musicale.

  Intrarea la concertele de la Prejmer este liberă, publicul fiind invitat la final să facă o donaţie pentru sprijinirea acţiunilor culturale viitoare.

***brasov.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu