vineri, 16 august 2013

Arta iconografica




Tabara de icoane: 

Icoana Contemporana din Ardeal


Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Sighisoara


editia a VII-a, 17 - 23 august 2013








   Pe perioada 17-23 august 2013, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş (C.J.C.T.E.A), organizează la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, str. Aurel Vlaicu, nr 26A din SIGHIŞOARA, cea de-a VII-a ediţie a taberei de icoane Icoana contemporană din Ardeal. 
   În acest an participă la tabără artişti plastici iconari din judeţul nostru şi din judeţele limitrofe, precum şi elevi ai Şcolilor Populare de Arte şi persoane cu preocupări artistice care doresc să se iniţieze în tehnica iconografică.
Participă:

 BOGĂTEAN CĂLIN, coordonator proiect, COSTINAȘ ELENA, 
RODICA VESCAN, 
ADRIANA NEGHIRLĂ, NATALIA HĂRȘAN, 
CORNELIA HETREA, VIOLETA PETICĂ, KULCSAR PÂRVU MARINA, 
DOINA OLTEAN, EMILIA MANOLE, 
LEONTINA FARCAȘ, NEAMŢU DENISA MARIA

  Tema acestei ediţii este Iisus Hristos, imagine şi rugăciune a universalităţii creştine.
  Scopul taberei este cel al perfecţionării şi afirmării artiştilor creatori iconari, de asemenea, iniţierea persoanelor cu sensibilitate şi preocupări artistice, în tehnica iconografică într-un cadru monahal. 
   Creându-se un cadru de instruire colectivă, tabăra va permite descoperirea de noi talente, îmbogăţindu-se astfel patrimoniul uman cultural precum şi: 
Realizarea unui schimb benefic de experienţă în domeniul tehnicii iconografice.
Interacţiunea iconarului cu viaţa monahală precum şi cu obiceiurile religioase privind cultul icoanelor şi trăirea duhovnicească prin actul de creaţie şi rugăciune.
Participarea interactivă obligatorie la slujbele religioase oficiate în incinta mănăstirii.
   Prin aceasta se doreşte promovarea artei iconografice tradiţionale moştenite, creând astfel o continuitate a vechilor centre iconografice din Ardeal, atât de renumite în ţară şi peste hotare. 
   Tabăra de creaţie se va finaliza cu o expoziţie itinerantă care se va desfăşura conform graficului stabili de organizatori.

Vă aşteptăm cu drag !

Director-Manager, Monica Mihaela Dohotariu.
Coordonator proiect, Călin Bogătean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu