vineri, 23 august 2013

Alerg pentru...copiii cu autism




Initiative de toata lauda


Maratonul Sanatatii


Iasi


editia a II-a, 24 august 2013








  Maratonul Sănătăţii, a doua ediţie, a fost programat sâmbătă, 24 august. Evenimentul este organizat de cluburile Rotaract din Iaşi. Dacă anul trecut, crosul umanitar a fost organizat pentru Dragoş Zupcu, un tânăr de 15 ani din Iaşi ce suferea de hepatită autoimună, ciroză hepatică decompensată, anul acesta ieşenii sunt invitaţi să alerge pentru copiii cu autism.

Condiţii de participare

  Regulile de înscriere impuse de organizatori sunt simple. Participanţii trebuie să aibă minim 16 ani şi să achite o taxă de participare în valoare de 20 de lei. Taxa include şi un tricou de concurs. Înscrierea se face în perioada 10 – 24 august la centrele info de la Palas, în ziua evenimentul în zona de Start şi online la http://rotaractcopou.ro/alergpentru/. Participarea este confirmată numai după achitarea taxei de 20 lei.

În jur de 80 de persoane şi-au anunţat deja participarea, organizatorii aşteptându-se ca până sâmbătă să se ajungă la aproximativ 150 de ieşeni.

  Traseul ce va fi parcurs are o distanţă de 6,2 km şi corespunde oricărui nivel de pregătire. Startul se dă la ora 10:00, pe 24 august, traseul fiind: START: Ciric (parcare zonă agrement) – Moara de Vânt – Podu de Fier – bdul Tudor Vladimirescu – bdul Mangeron – Podu Roş – Palas (Esplanadă): FINISH

  Banii strânşi vor fi direcţionaţi către copii cu autism care au nevoie de sprijin, organizatorii intenţionând să amenajeze un centru de terapie şi informare pentru persoanele care se confruntă cu această problemă.
  Asociaţia Surâsul Albastru, unul dintre organizatorii evenimentului, este însoţitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist. Misiunea Surâsul Albastru este aceea de a implementa cele mai moderne şi eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare şi formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor, în vederea integrării acestora în comunitate şi a unei vieţi independente.
  Prima ediţie a Maratonului Sănătăţii a avut loc anul trecut în mai. Crosul umanitar din 2012 a înregistrat un real succes, motiv pentru care organizatorii Rotaract din Iaşi şi fundaţia Surâsul Albastru au decis să dea startul celei de-a doua ediţii. În fiecare an, cauza umanitară se schimbă. Maratonul Sănătăţii este realizat în colaborare cu Primăria Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu