miercuri, 17 iulie 2013

Sa ii cunoastem mai bine




Festivalul Strada Armeneasca


Bucuresti


2 - 4 august 2013






http://metropotam.ro/media-fotografii-diverse/m/f/festivalul-strada-armeneasca/77a888b933b2663a5d22f577e334a42b_view.jpg

  Comunitatea Armeana din Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si ArCuB organizeaza, in perioada 2-4 august 2013, Festivalul Strada Armeneasca ce se va desfasura in cadrul complexului armenesc ( curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca ). 
  Strada Armeneasca este atestata din secolul al XVII- lea si reprezinta un important punct de reper atat pentru comunitatea armeana, cat si pentru populatia Bucurestiului. Prin intermediul acestui eveniment, se doreste evidentierea aportului adus de membrii comunitatii armene din Bucuresti in decursul istoriei, contributia la dezvoltarea orasului din punct de vedere religios, cultural, stiintific si politic. De asemenea este o ocazie prielnica pentru a prezenta publicului traditiile si obiceiurile poporului armean. 

Programul cuprinde: 

Manifestari punctuale 

   Pe parcursul festivalului vom organiza o serie de spectacole de dans traditional, concerte cu muzica armeneasca, workshopuri si prelegeri, precum si vizionari de filme. 

Manifestari permanente 

In cadrul festivalului vor fi prezentate mai multe expozitii pentru a putea oferi publicului o viziune asupra evolutiei comunitatii armene de-a lungul timpului.
Expozitia foto Memorii ce se doreste a fi o secventa de imagini din istoria comunitatii armene si isi propune sa surprinda portrete si momente din viata armenilor din acest oras.
Expozitia foto La drum prin Armenia care cuprinde lucrarile a trei fotografi amatori si are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei.
Expozitie foto Personalitati marcante de orgine armeana prin intermediul careia se doreste informarea publicului bucurestean despre personalitatile marcante de origine armeana care au un rol important in dezvoltarea religioasa, culturala, sociala si politica a orasului.

Va fi amplasat un stand de carte unde se vor vinde carti de la Editura Ararat si Zamca.
De asemenea vor fi amplasate standuri cu produse handmade, stand de cafea si coniac armenesc si un stand de bijuterii.

Se vor organiza si ateliere de dans traditional armenesc, precum si de caligrafie si limba armeana unde publicul va avea ocazia sa descopere frumusetea grafiei armenesti.
Pe toata perioada festivalului, vizitatorii vor avea prilejul sa deguste preparate cu specific armenesc, la restaurantul din incinta, iar copiii se vor putea bucura de jocuri si activitati distractive.

Pe parcursul celor 3 zile, vor fi deschise publicului larg, Muzeul Dudian si Catedrala Armeneasca. 

Organizatorii evenimentului sunt: 

• Uniunea Armenilor din Romania
• Arhiepiscopia Bisericii Armene din Romania
• Organizatia Tineretului Comunitatii Armene. 

Parteneri: 

Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ArCub
***metropotam.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu