marți, 23 iulie 2013

Oltenii nu se dezmint




Noaptea Alba a Muzeelor


Ramnicu Valcea


27 iulie 2013





Un sfarsit de luna bogat in evenimente la muzeele din Ramnicu Valcea; ne-o relateaza ramnic.ro:

   În noaptea dinspre 27 spre 28 iulie, între orele 18.00 – 01.00, va avea loc la Râmnicu Vâlcea Noaptea Alba a Muzeelor, iar accesul în Muzeul de Artă Casa Simian, în Muzeul Judeţean de Istorie şi în Casa Memorială Anton Pann va fi liber.
  Anul trecut, cu ocazia Nopţii Albe a Muzeelor, Muzeul Judeţean de Istorie a organizat în faţa sediului său şi o serie de proiecţii de film documentar. Mai mult ca sigur, evenimentul se va repeta şi anul acesta. 


foto: adroltenia.ro

  Tot în ziua de 27 iulie, în cadrul Zilelor Imnului Naţional, Muzeul de Istorie organizează o bogată serie de evenimente. Astfel, sâmbătă, de la prânz, râmnicenii sunt invitaţi la Muzeul Satului de la Bujoreni, unde va avea loc vernisajul expoziţiei Ia – simbol al spiritualităţii româneşti. Este de menţionat pe această cale că Muzeul Satului de la Bujoreni, prin angajaţii săi, lucrează luna aceasta, dar şi în luna august, la aducerea unei case tradiţionale de la Vaideeni, prin demontarea şi transportarea componentelor ei la muzeu. Jumătate din casa tradiţională a fost transportată deja la muzeu, pe componente demontate, urmând să se transporte cealaltă jumătate şi să se remonteze la faţa locului. 


foto: crestinortodox.ro

  Tot sâmbătă, la Muzeul de Artă, începând cu ora 17:00, vor avea loc trei evenimente: lansarea cărţii Lauri pentru aleşii mei de Ioan Barbu, apoi două expoziţii de pictură, de la ora 18:00, respectiv 18.30.
  Apoi, seara, de la 19.30, la Muzeul de Istorie, pot fi admirate două expoziţii de fotografie, prima a fotoclubului Floare de Colţ, a doua a fotografului Aurelia Drăghici Rogojinaru, intitulată Amintiri vâlcene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu