vineri, 12 iulie 2013

Esantioane ale realitatii




Muzeul Judetean de Arta Prahova Ion Ionescu- Quintus 


Dan Mihalcea


expozitie de fotografie religioasa: Canonicon


Ploiesti


16 - 31 iulie 2013






  Expoziția cuprinde 20 de lucrări, 84/60 cm. Maniera de lucru este clar-obscur și detaliu. Fotografiile au fost realizate în decursul a 4-5 ani în pelerinajele pe care autorul le-a făcut la mânăstirile din țară.

Lucrările au fost expuse la:
– Râmnicu Vâlcea, noiembrie 2012, Biblioteca Județeană Antim Ivireanul
– Pitești, februarie 2013, Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna
– Târgu Jiu, martie 2013, Muzeul de Istorie Alexandru Ștefulescu
– Sibiu, aprilie 2013, Biblioteca Județeană Astra
– Timișoara, iunie 2013, Muzeul Catedralei Mitropolitane
– Ploiești, iulie 2013, Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus"

  În acest an lucrările vor mai fi expuse la Galați, la Constanța, Târgoviște, Craiova, Slantina și la Iași. În martie 2014 ajung la Brașov și vor fi expuse la Librăriile Okian 
Destinația finală este la București în toamna anului 2014.

  "Fotografiile reprezintă eşantioane ale realităţii concrete transpuse prin detalii, mai ales, şi prin plastică afectivă. Este fotografia care rămâne dincolo dar şi dincoace de prezentul meu. Prin fotografiile mele încerc o extindere a timpului şi o reducere a spaţiului. Spaţiul concret într-un timp relativ este ceea ce vreau să descopăr prin clarobscur şi prin detaliu. ”... unele mici amănunte de detaliu", aşa spune bătrânul Muşatescu prin vocea Mizei. Graba de a vedea şi de a cunoaşte cât mai multe are ca rezultat suprimarea văzului."
   Dan Mihalcea este regizor, operator de imagine și artist fotograf. Este născut în Râmnicu Vâlcea. A absolvit Facultatea de Arte, Specializarea Regie de Film și Televiziune, a Universității Hyperion din București. S-a format ca om de televiziune la Râmnicu Vâlcea la cele două televiziuni locale, Vâlcea 1 și Etalon. A lucrat aici din 1995 până în 2002 pe pozițiile, în ordine cronologică: editor de montaj, regizor de montaj, operator de imagine, realizator de film documentar. Din 2003 a lucrat la televiziunile centrale, B 1 TV, Prima TV, Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, GSP TV, Kanal D și la Studioul Sahia Film pe pozițiile: regizor artistic, regizor de platou, operator de imagine, operator de film.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu