miercuri, 31 iulie 2013

Directia cautarii realitatii




Arta plastica contemporana romaneasca


Dorin Lehaci


Pata de culoare - o cale de exprimare


Galeria de Arta Nicolae Tonitza, Iasi


1 - 10 august 2013







   Uniunea Artiştilor plastici din România – filiala Iaşi - vă invită la expoziţia de pictură Pată de culoare - o cale de exprimare, a artistului Dorin Lehaci ce va avea loc în perioada 01 - 10 august 2013, la galeria de artă Nicolae Tonitza.
   "Culoarea, în acord cu linia punctul si forma, este  în stare să reflecte numai în măsură  vagă  o anume realitate şi  departe să exprime adevarul în deplinătatea lui. Din acest punct de vedere,  încerc să parafrazez o mică povestioară.  Dincolo de multimea sensurilor pe care le-a decoperit, in urma unui studiu realizat,  cineva a mers la un mare înţelept, de la care a vrut să afle şi mai multe inţelesuri ale textelor parcurse.  Însă, pe moment,  a rămas total surprins cand acesta din urmă i-a spus că nu ştie să citească frazele solicitate pentru a le explica, susţinând convingător urmatorul lucru: adevărul si cuvintele reprezintă două aspecte total diferite. Potrivit înteleptului, cuvintele sunt asemenea unui deget care este capabil să arăte luna, dar numai atăt, căci nu este ce indică. Pentru a vedea luna, neapărat, trebuie să privim dincolo de deget.
  Aidoma cuvintelor  din istorisire şi indiferent de maniera exprimării,  pata de culoare este în stare să indice, numai,  direcţia căutării realităţii, dar cu toate acestea are o misiune de exprimare cu importanţă majoră." (Dorin Lehaci).
***culturainiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu