marți, 23 iulie 2013

Din antichitate




Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Caransebes


 Santierul arheologic Tibiscum-Jupa


28 iulie 2013






   Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, a televiziunii Banat TV Reșița și a Universității de Vest din Timișoara, va organiza Ziua porților deschise la șantierul arheologic Tibiscum – Jupa.
   Evenimentul va avea loc duminică, 28 iulie 2013, începând cu ora 10.00, printr-un Cuvânt de salut din partea oficialităților locale, urmând ca la ora 11.00 publicul să fie delectat printr-un spectacol de muzică și dansuri populare ce va fi susținut de ansamblurile folclorice din Bolvașnița (Florile Semenicului) și Armeniș (Armenișana).
  Programul acestei manifestări va fi completat și de organizarea unui simpozion științific cu titlul Din istoria orașului Tibiscum, în care specialiști din domeniul istoriei și al arheologiei vor face scurte prezentări legate de trecutul acestei foste așezări urbane din perioada ocupației romane.
  Calendarul acestei acțiuni culturale este întregit printr-un spectacol de teatru antic (ora 18.00), în regia lui Nicolae Dumitru Vlădulescu (Teatrul de Vest Reșița) și rularea filmului istoric Mihai Viteazul (ora 21.00).

Intrarea este liberă !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu