miercuri, 17 iulie 2013

Comemorarea Reginei Maria


Casa Regala a Romaniei


Vizita la Balcic


17 - 18 iulie 2013







  Regina Maria a murit în ziua de luni, 18 iulie 1938, la ora 17.38, la reședința sa, Castelul Pelișor. La căpătâiul ei se aflau Regele Carol al II-lea, sora sa Elisabeta, Principesă a României și Regină a Greciei și Principele Moștenitor Mihai. Alături de ei, Patriarhul Miron al Bisericii Ortodoxe Române, care era prim-ministrul României la acea dată, împreună cu medicii profesor doctor Stormer, profesor doctor Hortolomei, dr. Lascăr și dr. Ilescu. 


  Pentru a comemora împlinirea a șaptezeci și cinci de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Maria a României, Principesa Moștenitoare și cu mine facem o vizită la Domeniul Regal Balcic. 


  Vizita începe miercuri 17 iulie și se încheie joi 18 iulie 2013. Acolo, vom fi alături de Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margareta ai bulgarilor. 


  Vor fi prezenți fiica Principesei Ileana a României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, și soțul ei, baronul von Holzhausen. 


  Este a doua vizită pe care o facem în compania Regelui Simeon, la Balcic, după cea din vara anului 2009. Vom fi bucuroși să evocăm personalitatea Reginei Maria, alături de nepoata și strănepoata ei. Arhiducesa Maria a ascultat nenumărate povestiri despre acest tărâm iubit de Regina Maria, de la Principesa Ileana, care a fost foarte atașată de Balcicul mamei sale. 


  Vizita la Balcic are caracter privat. Cu toate acestea, prin intermediul jurnaliștilor români care ne însoțesc, dorim să împărtășim întregii societăți românești acest moment de aducere aminte și de nobil patriotism.




***Principele Radu al Romaniei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu