vineri, 26 iulie 2013

Cantecul lebedei




Prezente romanesti peste hotare


Teatrul Studentesc Ludic


Festivalul International de Teatru


editia a VI-a, Mont-Laurier, Canada


5 - 11 septembrie 2013








TEATRUL STUDENȚESC LUDIC LA FESTIVALUL DE LA MONT-LAURIER
În perioada 5-11 septembrie 2013, Teatrul Studențesc Ludic va reprezenta teatrul din România la cea de-a șasea ediție a Festivalului internațional de teatru de la Mont-Laurier, unul dintre cele mai selecte manifestări teatrale din lume din punct de vedere al performanțelor artistice. Un juriu internațional a selectat spectacolul trupei din România, care va juca piesa Un șoarece bătrân de teatru, o adaptare după „Cântecul lebedei” de A.P. Cehov.
Teatrului Studențesc Ludic a fost înființat în anul 1978 de către profesorul și regizorul Aurel Luca. În cei  peste 30 de  ani de activitate a devenit un fenomen singular în peisajul teatrului tânăr românesc, pe care l-a reprezentat în peste 40 de țări, câștigând 350 de premii și trofee la diverse festivaluri naționale și internaționale.  
Teatrul Studențesc Ludic are în componența în principal studenți, de la toate facultățile, dar și tineri absolvenți. Foarte mulți dintre aceștia își continuă pasiunea și ajung importante personalități ale teatrului și filmului din România sau chiar din lume. Cel  mai recent exemplu ar fi Cristina Flutur, care în 2012 a câștigat premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes cu rolul jucat în filmul „După dealuri”. 
Piesa pe care „Ludicii” o vor juca la Festivalul de la Mont-Laurier, Un șoarece bătrân de teatru, este un spectacol despre viața actorului și trăirea morții pe scenă, în care teatrul, dansul și cântecul se împletesc; un  spectacol de emoții copleșitoare, foarte vizual, care s-a bucurat deja de succes în Tunisia, Bulgaria, Rusia. Distribuția: Radu Mihoc, Ionuț Nacu, Vera Nacu. Regia: Aurel Luca. 
Festivalul Internațional de Teatru de la Mont-Laurier se desfășoară la fiecare doi ani, punând în valoare trupe din toate colțurile lumii. Anul acesta, un număr de 25 companii teatrale, provenind din țări precum Brazilia, Germania, Franța, Camerun, China, Italia, Maroc, România și din Quebec vor urca pe scena festivalului. Prețul unui bilet este de 10$. Informații suplimentare și achiziționare bilete: 1-819-440-2666, www.doubledefi.qc.ca
Mai multe detalii în ediția 114 Accent Montreal din 19 iulie 2013, www.accentmontreal.com

   În perioada 5-11 septembrie 2013, Teatrul Studențesc Ludic va reprezenta teatrul din România la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Mont-Laurier, unul dintre cele mai selecte manifestări teatrale din lume din punct de vedere al performanțelor artistice. Un juriu internațional a selectat spectacolul trupei din România, care va juca piesa Un șoarece bătrân de teatru, o adaptare după Cântecul lebedei de A.P. Cehov.

  Teatrului Studențesc Ludic a fost înființat în anul 1978 de către profesorul și regizorul Aurel Luca. În cei peste 30 de ani de activitate a devenit un fenomen singular în peisajul teatrului tânăr românesc, pe care l-a reprezentat în peste 40 de țări, câștigând 350 de premii și trofee la diverse festivaluri naționale și internaționale. 
  Teatrul Studențesc Ludic are în componența în principal studenți, de la toate facultățile, dar și tineri absolvenți. Foarte mulți dintre aceștia își continuă pasiunea și ajung importante personalități ale teatrului și filmului din România sau chiar din lume. Cel mai recent exemplu ar fi Cristina Flutur, care în 2012 a câștigat premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes cu rolul jucat în filmul După dealuri. 
  Piesa pe care Ludicii o vor juca la Festivalul de la Mont-Laurier, Un șoarece bătrân de teatru, este un spectacol despre viața actorului și trăirea morții pe scenă, în care teatrul, dansul și cântecul se împletesc; un spectacol de emoții copleșitoare, foarte vizual, care s-a bucurat deja de succes în Tunisia, Bulgaria, Rusia. 
             Distribuția: Radu Mihoc, Ionuț Nacu, Vera Nacu. Regia: Aurel Luca. 
   Festivalul Internațional de Teatru de la Mont-Laurier se desfășoară la fiecare doi ani, punând în valoare trupe din toate colțurile lumii. Anul acesta, un număr de 25 companii teatrale, provenind din țări precum Brazilia, Germania, Franța, Camerun, China, Italia, Maroc, România și din Quebec vor urca pe scena festivalului. 
   Prețul unui bilet este de 10$. 
Informații suplimentare și achiziționare bilete: 1-819-440-2666, www.doubledefi.qc.ca
Mai multe detalii în ediția 114 Accent Montreal din 19 iulie 2013, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu