duminică, 21 iulie 2013

Asa cum a fost




Romania de-altadata


Un album cat o viata


Colectii si Colectionari










Foto Royal. Bul. Elisabeta 8 Bucuresti.




La Eforie. Pe fundal apare vila (hotelul) Belona.


Personajul din mijloc pare a tine in mana o sorcova de unde banuiesc ca fotografia este realizata in timpul sarbatorilor de iarna. Fata din dreapta tine pe umar o pereche de patine. Se indreapta oare, pe langa Casa Armatei, spre Cismigiu ?


Pe Calea Victoriei. Pe fundal se zareste Hotel Bulevard. Foto "City" Film. Calea Victoriei 19 (Gradina Colos), Bucuresti.






O intrunire la care participa , printre altele, Scoala Primara de Fete nr. 44 si Scoala de Baieti nr. 43.





Sa fie oare la Paris ?



Singura fotografie adnotata: M. I. Paun (?) 29 octombrie 1933, Galati.



O fotografie destul de ciudata, parca nu ar fi din tara. Pe verso poarta inscriptionarea: G. Samoil Tana. Str. Poterasi No. 32.




Pe copertile nr. 2 si 3 ale albumului sunt lipite fotografii in format foarte mic (tip legitimatie), replici ale unor poze gasite in album. Studiindu-le cu lupa am aflat ca s-a folosit film de tip Agfa. 

Am fost din nou la targul cu vechituri de unde am achizitionat numeroase ilustrate dar si un mic album cu fotografii interbelice. Nu erau toate paginile complete si nici inscriptii lamuritoare asupra personajelor din imagini. Desi nu sunt intr-o ordine cronologica se observa destul de lesne o adevarata "istorie de familie". Cred ca este vorba de oameni relativ instariti, oricum peste medie. O dovedesc imbracamintea, locurile in care au fost facute fotografiile si chiar faptul ca si-au permis atatea poze. Pot face unele presupuneri dar m-am oprit numai la informatii de care sunt sigur intr-o proportie destul de mare. Rasfoind albumul, parca mi-a trecut un film prin fata ochilor. Despre oameni, la urma urmei obisnuiti, trecuti prin viata, cu bucuriile si necazurile ei. 
Trece vremea si noi o data cu ea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu