vineri, 7 iunie 2013


Ziua Universala a Iei


Tara Fagarasului


24 iunie 2013








  Ţara Făgăraşului se alătură zecilor de comunităţi din întreaga lume care, la iniţiativa La Blouse Roumaine, vor celebra, pe 24 iunie, de Sânziene, IA românească (matricea noastră culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi).  Pregătirile pentru Ziua Universală a Iei în Ţara Făgăraşului încep luni, 24 iunie, după slujba de la biserică, cu parada de Sânziene de la Boholţ (ii, coroniţe de flori, petrecere câmpenească). 
  De la ora 19.00 - Ziua Universală a Iei - chic party (dress code: ia in combinaţii fashion chic, trataţie domnească - cu dichis, expoziţie de ii autentice, boutique de design românesc, muzică si foto sesion) Locuri limitate. Rezervări la Casa Terra sau contact@tarafagarasului. (Fagaras)
  Dacă nu ajungeţi la Boholţ sau la petrecerea din Făgăraş, vă puteţi alătura sărbătorii universale, îmbrăcându-vă în IE sau cămaşă tradiţională românească albă, vă fotografiaţi şi încărcaţi pozele pe pagina de Facebook. Alegeţi cea mai reprezentativă fotografie şi o publicaţi drept fotografie de profil, specificând locul prin butonul de locaţie, care există în dreptul fiecărei imagini. Această fotografie trebuie postată apoi pe pagina de facebook La blouse roumaine, unde va exista o aplicaţie prin care vor putea fi vizualizate toate pozele de pe mapamond. Vom îmbrăca astfel, pentru o zi, planeta în ie!
  Pregătim şi noi un album foto în care se vor regăsi fotografii cu toti cei care poarta ii în Ţara Făgăraşului, pe 24 iunie, de Sânziene/Ziua Universală a Iei :)
  24 iunie 2013 este a doua zi de Rusalii, zi liberă în România. În aceeaşi zi creştinătatea sărbătoreşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sânzienele sunt o sărbătoare cu conotaţii
precreştine. 
  Designerul de bijuterie contemporană Mihaela Ivana pregăteşte pentru Ziua Universală a Iei în Ţara Făgăraşului o colecţie capsulă de inele, pandantive, broşe şi butoni din argint, cu semne cusute de pe iile din Ţara Făgăraşului (în cadrul boutique ului de design românesc ) 
  Mihaela Ivana este unul dintre designerii români care expune vara aceasta în cadrul expoziţiei de grup dedicată industriilor creative din România, respectiv designului contemporan de produs şi bijuterii, ce are lor în perioada 31 mai – 10 iunie, la sediul Comitetului Economic şi Social European din Bruxelles.
  Expoziţia reuneşte lucrările unui grup larg de artişti şi designeri români, selectaţi de Bucharest Design Center şi AUTOR (cele două organizaţii au o reputaţie solidă pe piaţa industriilor creative din România).


Împreună putem transforma IA ROMÂNEASCĂ în brand de ţară.

***Muzeul de Panze si Povesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu