marți, 4 iunie 2013

Ziua Mondială a Mediului



Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Tulcea


5 iunie 2013





   Miercuri, 5 iunie 2013, începând cu ora 10.00, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din str. 14 Noiembrie nr. 1bis vor avea loc o serie de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Mediului:

- Vernisajul expoziției temporare Natura prietena mea 
- Tombola materialelor reciclabile
- Tombola Floricica veselă

   Ziua Mondială a Mediului este un eveniment anual care se dorește a fi cel mai mare important eveniment mondial dedicat acțiunilor cu impact pozitiv asupra mediului. Activități de Ziua Mondială a Mediului au loc pe tot parcursul anului, implică oamenii de pretutindeni, punctul lor culminant atingându-se pe data de 5 iunie în fiecare an.
  Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului a început în 1972, de atunci devenind unul dintre vehiculele principale prin care Organizația Națiunilor Unite stimulează conștientizarea la nivel mondial a mediului.
   Prin Ziua Mondială a Mediului, Programul de Mediu al Națiunilor Unite este capabil de a personaliza problemele de mediu pentru a permite tuturor să realizeze nu numai responsabilitatea lor, dar, de asemenea, puterea lor de a deveni agenți de schimbare în sprijinul dezvoltării durabile și echitabile.
   Ziua Mondială a Mediului este, de asemenea, o zi pentru oameni din toate categoriile să vină împreună pentru a asigura o perspectivă mai curată, mai verde și mai luminoasă pentru ei și generațiile viitoare.( http://www.unep.org/ )
  Evenimentele organizate de Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării vor încununa un an de colaborare cu școlile și grădinițele din Tulcea.
  Pe parcursul anului școlar 2012-2013, specialiștii muzeului au coordonat atelierele educative Peşti din Delta Dunării, Plantele medicinale - un strop de sănătate şi Insectele, organizate în parteneriat cu Grădiniţa Colegiului Agricol N. Cornăţeanu, Şcoala Gimnazială C. Găvenea, Grădiniţa Nr. 3 Step by Step, Grădiniţa Şcolii Grigore Antipa, Grădiniţa Liceului Teoretic I. Creangă, Grădiniţa particulară Tic Pitic, Colegiul Anghel Saligny, Şcoala Gimnazială Nr. 12, Grădiniţa Şcolii Gimnaziale Nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr 12, Grădiniţa Şcolii I.L.Caragiale, Grădiniţa Seminarului Teologic Tulcea, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 17, Grădiniţa Liceului Pedagogic, Grădiniţa Şcolii I.L.Caragiale, Grădiniţa Şcolii Profesionale Danubius, Grădiniţa cu Program Prelungit Dumbrava Minunată.
  Participanții la aceste ateliere, preșcolari, elevi, cadre didactice, au realizat lucrări colective pe aceste teme, lucrări reunite în expoziția Natura, prietena mea. Creatorii acestor lucrări vor participa la tombola Floricica veselă, care își va desemna prin tragere la sorți câștigătorul.
  În perioada 1 iunie – 5 iunie 2013, are loc campania de colectare a deșeurilor reciclabile intitulată Ai grijă de mediul înconjurător ! condiția de participare fiind colectarea și predarea a minim 5 kg de materiale reciclabile.
   Tombola materialelor reciclabile, organizată de JT Grup SRL Tulcea - organizatorul acestei campanii, va reuni toți participanții, iar cel norocos, hotărât prin tragere la sorți, va fi premiat.
   Așadar, de Ziua Internațională a Mediului, tinerețea și entuziasmul vor fi protagoniști la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

Fiți prezenți și voi !
***Icem Tulcea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu