marți, 11 iunie 2013


Prezente romanesti peste hotare


Liga Studentilor Romani din Strainatate


Infratirea oraselor Crossy - sur - Seine si Viseul de Sus


8 - 9 iunie 2013








   Filiala Franța a Ligii Studenților Români din Străinătate a început cu succes proiectul de înfrățire între orașele Croissy-sur-Seine, Île de France și Viseu de Sus, Maramureș. Această etapă inițială a proiectului s-a desfășurat pe parcursul a două zile (pe 8 iunie-9 iunie a.c.) marcând evenimente precum întâlniri diplomatice și de protocol, ateliere de lucru, vizite private ale obiectivelor turistice din zonă, prânz oficial, concurs internațional de pictură. 


   Ziua de 8 iunie a debutat cu o vizită de protocol a orașului burghez Croissy-sur-Seine (aflat la 10 km de Paris, la 10 km de Versailles si tot la 10 km la Saint German en Laye), având ca și ghid pe însuși președintele Asociației Croissy Sans Frontières. 


  Atelierul de lucru la care au participat membrii echipei LSRS Franța, Florina Andonie, Răzvan Botez și Alexandru Urdaș alături de primari și echipele aferente. Prezența primarului orașului german Altenglan a marcat colaborarea descentralizată în cadrul proiectelor trinaționale OFAJ (Oficiul Franco German pentru Tineret). Cel mai important rezultat al activității a fost angajamentul luat de tinerii români și francezi, pentru a lucra împreună pentru ca această intiativă să fie una de durată. Totodată, colegii din LSRS Franța au lucrat asupra temelor acestor acțiuni OFAJ, primăriile Croissy și Altenglan fiind invitate oficial să participe cu tinerii săi la tabăra internațională de pictură Impresionism pe Valea Vaserului din luna iulie 2013.


  Prânz oferit de gazdă pentru toți oficialii prezenți, printre care și Doamna Ministru Secretar de Stat Carmen Tocală.


  Vizită privată a Castelului Chanorier și inaugurarea castelului în prezența comunității locale, a celor trei primari și a echipelor lor, a personalitătilor din sfera socială, politică și artistică, (reprezentanți ai ICR, ai Ambasadei României în Franța, Domnul Prof. H.C Cicerone Rotaru) a echipei LSRS și a multor români care au onorat invitația noastră.


  Ziua de 9 iunie a debutat cu concursul internațional de pictură organizat în cadrul sărbătorii impresioniștilor Fête de la Grenouilère, unde au participat 30 de pictori amatori dintre care 6 au fost români iar 2 germani. 


  Prânz în aer liber cu cei trei primari, participanții români și germani la concursul de pictură, cu membrii Asociației Croissy sans Frontières și cu membrii LSRS filiala Franța. 


  Expunerea tablourilor în fata juriului și a publicului. Pictorii noștri au câstigat 3 din cele patru premii și anume: Cel al Primăriei Croissy, cel al Asociației Croissy sans Frontières și cel al Asociatiei Amicii Broscăriei. Ținem să vă anunțăm ca cel mai important premiu, cel acordat de Amicii Broscariei (Les amis de la Grenouillére) a fost câștigat de către colega noastră Florina Andonie, voluntar LSRS Filiala Franța ! 


Felicitările noastre Florina și bravo întregii echipe LSRS 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu