joi, 13 iunie 2013

Piata Taraneasca si Mester(esti) !




Targ si Ateliere de creativitate pentru copii


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


14 - 16 iunie 2013




  In perioada 14-16 iunie, intre orele 10:00 si 18:00, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, sos. Kiseleff nr. 3, este din nou Piata Taraneasca, cu targoveti si artizani, dulciuri si podoabe, obiecte vechi si ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici. Intrarea este libera !

  Vor fi prezenti, cu multe si felurite mestereli: iconari, cioplitori in lemn, tesatoare, ceramisti, tineri artizani handmade, cusatorese, impletitoare, negustori de antichitati taranesti si nu numai 
Se pot targui ca-n targurile taranesti de odinioara: prajituri traditionale, miere ecologica si produse apicole din Maramures, Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, placinte intinse de Turnu, halvita si ciocolata de casa din Banat, branzeturi, casuri, cascavele, dulceturi, siropuri si zacusti traditionale din Arges si Bran Moeciu, kurtos Kalacs din secuime, turta dulce si covrigi de la Pitesti si alte bunatati. La fata locului, pentru pofticiosi, preparatele romanesti la ceaun se servesc cu lipie damboviteana.

  Copiii incepand cu varsta de 4 ani, impreuna cu prieteni, parinti si bunici sunt asteptati sa participe la diverse ateliere de creativitate : 
1. Pictura pe linguri de lemn si papusi coordonator Sforicica – Daniela Iacob 20 ron
2. Pictura Icoane pe sticla – coordonator Radu Dinca 40 ron
3. Costumul popular - personaje din BasmePopulare: 
 Parslea cel Voinic si merele de aur si 
Harap Alb: coordonator Arta Sapientia – Cristina Vasilescu 20 ron
4. Tehnica Servetelului si Quilling: coordonator Deco Craft - Maria Paun 20 ron
5. Dezvoltare Personala prin modelaj - TALISMANUL VRAJIT: 
 coordonator Mioara Trandafir 20 ron
6. Accesorii hand made pentru fetite, mamici si bunici - Rodica Andreescu 25 ron si 
Clestisorul Vesel  – pictura pe lemn - coordonator Mirela Goldic 15 ron

  Atelierele mestesugareti sunt dedicate copiilor mai mari sau mai mici, incepand cu varsta de 4 ani. In cadrul acestor ateliere, copiii vor invața sa picteze pe sticla, pe lemn, vor coase , croi, inova, modela, povesti, vor interpreta personaje, vor redescoperii lumea povestilor si personajelor, vor realiza jucandu-se cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele, asa cum copilaria este! Mai multe detalii despre ateliere pe: https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti
Atelierele se vor desfasura sambata, 15 iunie si duminica 16 iunie, intre orele 10, 00 – 12,00 si 15, 00- 17, 00. Inscrierile se fac la fata locului. 

Programul de vizitare este de vineri pana duminica, intre orele 10,00 si 18,00 
si intrarea este libera !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu