marți, 11 iunie 2013

În spatele coperțilorDan C. Mihăilescu


București, Galeria Occidentului


18 iunie 2013
  Prin seria de întâlniri În spatele coperților, Bazar Literar și Papion PR & Events își propun să aducă universul creativ al scriitorilor contemporani mai aproape de sufletul cititorilor. Vrem să inițiem o serie de discuții informale, relaxate, în care cititorul să dialogheze nestingherit cu scriitorul a cărui carte i-a modificat măcar o fărâmă din mersul cotidian al vieții. Nu ne dorim un monolog de seară, ci o discuție ca între prieteni ce-și spun poveștile de viață, bucuriile și ofurile.  Deschidem seria de întâlniri În spatele coperților cu scriitorul si criticul literar 

Dan C. Mihailescu - "omul care aduce cartea."

  DAN C. MIHĂILESCU a fost cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Literară G. Călinescu şi a editat suplimentul cultural Litere, arte & idei de la Cotidianul. Obţine Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor pentru volumul Perspective eminesciene. A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stângăcii de dreapta, Îndreptări de stânga, ciclul Viaţa literară, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski ş.a., a deţinut rubrici în revistele Luceafărul, Transilvania, 22, Idei în dialog, România literară, Ziarul de duminică, Dilema veche, precum şi în Evenimentul zilei şi Jurnalul Naţional. Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV. Printre preocupările sale constante se află literatura memorialistică şi epistolară. Cele mai recente cărţi ale sale sunt I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii: Despre eul din scrisori (Humanitas, 2012) şi Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş (Humanitas, 2012).

Si pentru ca povestile bine spuse se impletesc in jurul unui pahar cu vin, Crama Atelier alege o licoare speciala pentru intalnirea noastra.

Marti, 18 iunie, de la 19.30
Galeria Occidentului - Strada Occidentului nr. 11
Intrare: 30 lei
Rezervari la: anca@papionul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu