duminică, 16 iunie 2013

Cum se respectă tradițiile


Festivalul Internațional de Film Etnografic


Zlatna


prima ediție, 14 - 16 iunie 2013






   Mijlocul lunii iunie a adus în județul Alba prima ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic. Proiectul aparține primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, iar evenimentul a avut loc în intervalul 14-16 iunie. 
   Cinefilii profesioniști sau independenți, dar și simpli cetățeni care doresc să își transpună ideile într-o peliculă au putut să își înscrie proiectele în cadrul festivalului.
   Aflat la prima ediție, Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna își propune să propage cultura și tradițiile românești, prin intermediul promovării tinerilor artiști. Acest festival ajută la formarea și educarea cinefililor independenți, are rolul de a descoperi noi talente și promovează schimbul de valori culturale cu alte țări.
  Festivalul este deschis și profesioniștilor cinefili, care doresc să contribuie la edificarea patrimoniul cultural național sau internațional. Nu în ultimul rând, FIFE Zlatna se dorește a fi o poarta de lansare și educare a tinerilor comunității. În acest sens, primarul Silviu Ponoran a propus înființarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care să aibă și o casă de producție proprie. Prin intermediul centrului cultural vor fi angrenați tinerii din Zlatna. Sub tutela Centrului cultural al artelor vizuale s-au înființat un cineclub și un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film și artă fotografică, sub îndrumarea unor specialiști în domeniu, aduși din Bucuresși.
   Pe viitor, cele mai bune creații ale artiștilor din Zlatna pot fi promovate în cadrul FIFE Zlatna, creându-se noi oportunitati de afirmare pentru tânăra generație. În cadrul festivalului va fi organizată și o expoziție-concurs de fotografie etnografică. Pe lângă un ajutor dat concret comunității și mai ales tinerilor din Zlatna, este și un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice și turistice a orașului și județului Alba.
***alba24.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu