duminică, 9 iunie 2013


Festivalul de arta si documentare


Legende si traditii la Castelul Corvinilor


Castelul Corvinilor, Hunedoara


10 - 15 iunie 2013






tn

   Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Asociaţia Castelul din Carpaţi, organizează, în perioada 10 -15 iunie 2013, festivalul de artă şi documentare Legende şi tradiţii la Castelul Corvinilor.
   Sub acest generic, de luni şi până sâmbătă, Castelul Corvinilor va găzdui  un festivalul de artă şi documentare dedicat artiştilor, dar și publicului larg. Astfel, timp de o săptămână, castelul va fi platou de filmare pentru realizarea unui documentar, realizat pe suport DVD, care va ilustra trei legende cunoscute ale castelului. Este vorba de Legenda Fântânii,  Legenda Corbului şi Legenda lui Dracula, ale căror filmări vor avea loc pe parcursul acestui an. 
   De exemplu, vineri, 14 iunie, seara, va fi pusă în scenă la castel o piesă de teatru, la care vor participa atât actori, cât şi amatori, iar turiştii vor putea interacţiona cu personajele din legendă.    
   Cele trei DVD-uri sunt realizate cu scopul de a promova şi transmite mai departe legendele Castelului Corvinilor şi de a atrage mai mulţi turişti. 
   Pe toată perioada festivalului, la Castel artişti din toată țara vor expune lucrări de artă, de la pictură şi bijuterie şi până la ceramică.
***mesagerulhunedorean.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu