marți, 4 iunie 2013

Scoala de predare in limba romana pentru parinti si copii



Diaspora romana


Londra, Marea Britanie


2 iunie 2013




   MY Romania School este prima şcoală de weekend cu predare în limba română din Londra. 
   "Este un concept flexibil, ce se adaptează nevoilor părinţilor şi copiilor. Este încă la stadiul pilot și face parte din MY România Group, o organizaţie non profit fondată în 2013, pentru comunităţile româneşti din UK. Ne bucurăm de participarea mai multor profesioniști, care fac voluntariat pentru proiectele comunităţii. Scopul nostru este crearea unui centru al comunităţii româneşti”, ne-a declarat Iris Radulian, unul dintre inițiatorii proiectului.
   Conceptul școlii de weekend beneficiază de un program guvernamental, fiind sprijinit și de alte comunităţi din Londra care au l-au implementat de mulţi ani pentru grupul lor etnic. 
  Duminică, 2 iunie 2013, a fost prima zi a “şcolii de weekend”, la Mayfield School. "Tot ce ne dorim este ca românii din Londra să îmbrăţişeze acest nou concept și să ne ajute să obţinem avizul de funcţionare independent, pentru a reuşi promovarea proiectului scolastic în toată Londra şi să ajutăm astfel copiii şi părinţii români”, a declarat Iris Radulian.
   Acum se lucrează la obținerea acreditării pentru funcționarea independentă a My Romania School. Momentan, școala se află sub supravegherea altor comunități.
   Ideea MY România School, spune Radulian, este de a integra social copiii români: "Dorim să ne mândrim cu copii activi, care ştiu să îngrijească mediul, cunosc societatea civilă şi sunt fericiţi în Marea Britanie.
   Totodată, dorim ca ideile de bază ale şcolii de weekend să fie păstrarea, valorificarea şi practicarea valorilor tradiţionale Româneşti. Conform statisticilor din comunitățile albaneză, somaleză, iraniană, lituaniană, prin predarea materiilor în limba maternă, copiii îşi recapăta încrederea în sine, socializează, iar dialogul cu familia se îmbunătăţeşte.”


   Echipa școlii de weekend, este formată din profesori români cu experienţă. Sunt predate limba şi literatura română, matematică, geografie, istorie, cultură civică, sociologie, IT, limba engleză, canto, educaţie fizică, tradiţii şi folclor. Şcoala funcţionează însă în funcţie de cerinţele copiilor şi părinţilor.
   Și părinții găsesc ajutor la școala românească de weekend. Aduții își pot îmbogăți astfel cunoștințele de limba engleză și pot participa la seminarii pe diferite teme: job interview skills, drepturile românilor în UK sau parenting. În prezent se lucrează la un proiect prin care să poată fi oferite părinţilor și cursuri NVQ.
   "Dorim să le dezvoltăm copiilor cultul identităţii naţionale. Să fie mândri de moştenirea lor etnică. Vrem ca ei să fie viitori adulţi lipsiţi de comportamente antisociale și perfect integrați în cultura engleză. Ne vom asigura că răspundem nevoilor individuale dar şi la nivel de comunitate, astfel încât, împreună, să putem lucra la o imagine mai bună a ţării noastre în UK” a mai declarat Iris Radulian.

Adresa MY România School: Pedley Road, Dagenham, Essex - RM8 1XE

***ziarulromanesc.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu