duminică, 16 iunie 2013

Propatria


Diaspora romana


Festivalul Tinerelor Talente din Diaspora


Roma, Italia


editia a III-a, 24 mai - 2 iunie 2013





  Asociatia Centrul Cultural din Catalunya a participat, pentru prima oara, la Festivalul Tinerelor Talente din Diaspora organizat de Aociatia Propatria din Roma.
  Evenimentul, aflat la a III-a editie, s-a desfasurat la Roma, in perioada 24 mai - 2 iunie, in sala Baldini, Chiesa Santa Maria in Campitelli si la Auditorum del Seraphicum din cadrul Facultatii de Teologie.


  Acest festival este o initiativa a Asociatiei Propatria si a celorlaltelor asociatii din diaspora si are ca scop promovarea culturii si mai ales al excelentei tinerelor talente din diaspora. Este o initiativa extraordinara care, in afara de promovarea si premierea tinerelor talente, pune imaginea Romaniei si a romanilor din diaspora intr-o lumina pozitiva. 
  Grupul de tineri care au participat din Spania a fost compus din: Andreea Ples (Navas), voce si dans, Simona Spinu (Navas), dans, Alexandra Aurora Borcan (Barcelona), pian si voce, Emanuel Munteanu (Reus), teatru-pantomima si Loredana Sirbu (Madrid), scurt metraj.
   Acesti tineri s-au prezentat la un nivel inalt fiindu-le decernate diplome si carti de literatura romana.
   Bucuria a fost imensa cand Spaniei i s-a inmanat Trofeul Festivalului Propatria, alaturi de Franta si Austria.
   Juriul a fost condus de pictorita Doina Botez fiind compus din: Teodora Madasa (actrita), Igor Sava (pictor), Laura Lavric si Benone Sinulescu (solisti de muzica populara).
   Au fost acordate diplome de participare si Trofeele Festivalului asociatiilor care au colaborat la acest proiect: Tous pour L'Europe (Franta), Asociatia Centrul Cultural Roman din Catalunya (Spania), Aut pro Rom (Austria) si Vocea Romanilor (Italia, A.R.E.S.)
   Felicitari organizatorilor care au facut eforturi foarte mari pentru realizarea acestui festival si bineinteles felicitari tuturor participantilor !
  Ne vom revedea la urmatoarea editie din 2014, la Roma, cu mare drag !
Stela Vidrscu (Presedinte Asociatiei Centrul Cultural Roman din Catalunya)
***Romania din Barcelona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu