joi, 13 iunie 2013

Expozitia: Epic




Arta plastică contemporană românească


Alexandru Radvan


Anaid Art Gallery, București


19 iunie - 19 septembrie 2013








   Alexandru Rădvan este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi asistent universitar în cadrul facultăţii de pictură al aceleaşi universităţi. Creaţia artistică şi expoziţională a lui Alexandru Rădvan depăşeşte un deceniu, timp în care artistul a fost prezent atât în galeriile şi muzeele din România, cât şi în galeriile şi muzeele din străinătate.
  Cu un program artistic extrem de coerent şi bine gândit, arta lui Alexandru Rădvan lasă urme adânci în conştiinţa şi memoria privitorului sau a colecţionarului de artă, lucrările sale fiind expuse în cadrul a numeroase expoziţii de grup internaţionale şi în cadrul expoziţiilor personale organizate cu perseverenţă de-a lungul anilor. Expoziţiile din Ungaria, Germania, Franţa, Luxemburg i-au prezentat lucrările alături de nume importante precum Andres Serrano, Georg Baselitz, Bill Viola etc.
   Prezenţa lui Alexandru Rădvan în cadrul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery este deja binecunoscută amatorilor şi profesioniştilor artei. Încă din 2005, Alexandru Rădvan este reprezentat de Anaid Art Gallery, fiind unul dintre cei mai importanţi artişti români ai generaţiei sale.
   Expoziţia Epic, aşa cum mărturiseşte artistul "este despre Ulise şi despre mine, Alexandru Rădvan, despre legătura strânsă dintre noi. Pentru mine Ulise nu este un personaj mitologic, el chiar există, e viu şi trăieşte în mine încă de când eram copil şi mi se citea din cartea Peripeţiile lui Ulise”. Identificarea totală a artistului Alexandru Rădvan cu personajul Ulise dă naştere la o serie amplă de desene, reliefuri în ciment, picturi şi sculpturi de mari dimensiuni ce reliefează o odisee personală în care se oglindesc cu o obiectivitate relativă portretul fizic şi moral al personajelor, faptele lor şi relaţiile acestora cu mediul înconjurător. De data aceasta personajul ales de Alexandru Rădvan nu mai este supus unei chestionări permanente, unei hăcuiri continue, aşa cum declara: "Este pentru prima oară când îmi iubesc personajul. Nu am cu el o relaţie critică, polemică ci chiar face parte din viaţa mea cotidiană.”
  Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00.

Curator: Diana Dochia

Adresa: str. Slobozia, nr. 34
Vernisaj: 19 iunie 2013, ora 19:30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu