marți, 18 iunie 2013


Arta plastica contemporana romaneasca


Petre - Emanuel Ghergu, Cosmin Matei


Expozitie de grafica: Universul uman


Cafe Legere, Bucuresti


19 iunie - 19 iulie








  Cafeneaua Légère și 4ART au plăcerea să vă invite, în perioada 19 iunie - 19 iulie 2013 la un periplu în lumea graficii contemporane. 
  Expoziția intitulată Universul uman aduce pe simeze doi artiști vizuali: Cosmin Matei și Petre-Emanuel Ghergu, ambii cu o bogată experiență pe simezele bucureștene.
  Condus de o nemărginită sete lăuntrică pentru descoperirea universului uman, Cosmin Matei ne propune lucrări plasate în două etape diferite ale maturizării sale artistice: povestea sensibilă a începutului oricărui cuplu, dragostea umană magică și eternă, pe de o parte, dar și profunzimea operei danteniene, Divina Comedie, în care persoanjele sunt supuse multor obstacole, pe de altă parte. Ambele teme descopăr frământările umane văzute prin ochii plasticianului și transpuse cu mare acuitate în opere ce folosessc un limbaj plastic racordat armonios și echilibrat, iar jocul dintre pozițiv și negativ, dintre închis și deschis aduc un plus de originalitate compozițiilor artistului.
  Universul uman văzut de Petre-Emanuel Ghergu se manifestă pe două planuri: cel terestru, al iubirii ce se manifestă în interiorul cuplului, dar și planul ceresc, cel prin care Creatorul își exprimă zilnic iubirea față de oameni. Compozițiile tânărului artist vizual sunt încărcate de un profund simbolism teologic.
   Astfel, cei doi tineri plasticieni reușesc să creeze un dialog invitându-vă să descoperiți atât omul din afară - cel de lângă fiecare dintre noi -, artistul - ce se exprimă prin mijloacele specifice domeniului său - cât mai ales omul lăuntric - omul din fiecare dintre noi - totul fiind într-un acord perfect cu spațiul expozițional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu