marți, 14 mai 2013

Prezente romanesti peste hotare


Ruxandra Oancea


Recital de fortepiano


McGill University, Montreal, Canada


15 mai 2013








Recital de fortepiano Ruxandra Oancea
15 mai 2013, ora 20.00
Tanna Schulich Hall (McGill University)
555 Sherbrooke Ouest, Montreal
Intrarea este liberă

   Pe data de 15 mai 2013, publicul meloman este invitat la un nou recital al pianistei/fortepianistei Ruxandra Oancea. După ce în ianuarie a.c. ea a susținut un recital Beethoven - deosebit și apreciat atât prin talentul său de interpretă, cât și prin tipul de pian la care a cântat, cunoscut ca "pianul lui Beethoven” (un fortepiano Anton Walter, de cinci octave, reprodus de Chris Maene) - de data aceasta Ruxandra Oancea va încerca să atragă atenția asupra unuia dintre compozitorii contemporani (și rivali) lui Beethoven, Joseph Wölfl (1773-1812).
   Programul recitalului este alcătuit din: Sonata în C Minor Op. 25 de Joseph Wölfl, Sonata în G Major Op. 31 No. 1 de Ludwig van Beethoven și Sonata în D Minor, Op. 33 No. 2 de Joseph Wölfl.
   Ruxandra Oancea deține o diplomă a Universității București în Muzică, un master al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore și pianistul Csiky Boldizsar, un master de la Universitatea McGill și un doctorat la Universitatea Națională de Muzică București.
   Este o virtuoză a fortepianului, dedicându-se studiului sonatelor beethoveniene în cadrul programul de Graduate Professional Performance de la Universitatea McGill, sub îndrumarea profesorului Tom Beghin. 

   Mai multe detalii in numarul 110 Accent Montreal din 10 mai 2013, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu