miercuri, 8 mai 2013

Prezente romanesti peste hotare


Arta plastica contemporana romaneasca


Diana Nour


Palatul Parlamentului European, Bruxelles, Belgia


9 mai 2013








Foto: Forumul galatenilor

   Gălățenii sunt reprezentați artistic la Bruxelles, cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, de o tânără pictoriță care expune, pe simezele Palatului Parlamentului, 50 de lucrări în ulei sau desene derivate din aceste lucrări. 
   Diana Nour pictează Natura așa cum o vede tânăra plasticiană cu ochii minții. Lucrările Dianei Nour prezintă apa în diferite forme și sunt inspirate din imagini făcute Pământului, realizate din avion sau din satelit.
   "Am ales apa pentru că mi s-a părut cea mai complexă și pentru că am asimilat-o cu natura umană care înfruntă diferite trăiri de-a lungul vieții. Mesajul pe care urmăresc să îl transmit privitorilor este in general <<întoarcerea la natură>>. Consider că omul de azi este prea atras de superficialitatea <<materialului>> și că, din această cauză, am ajuns să ignorăm ceea ce este cu adevarat irecuperabilă, odată pierdută, Viața. Aș vrea ca privitorii să îmi perceapă creația ca pe un strigăt sau ca pe un mesaj al naturii și să reușească să privească peste aspectul exterior. Într-adevăr, lucrările au o coloristica foarte vibrantă și optez, în general, pentru nuanțe vii și contraste puternice de culoare”, își destăinuie crezul artistic tânăra pictoriță.
   Diana Nour a terminat Facultatea de Artă Plastică a Universității din Coventry, Marea Britanie, și acum este masterand în Design de suprafață și design textil a Universității din Birmingham.
***nepasadegalati.ro; galateni.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu